Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Cruciale senator tegen oproepen getuigen in proces Trump

WASHINGTON (ANP) - De Republikeinse senator Lamar Alexander is tegen het horen van getuigen in het afzettingsproces van president Donald Trump. Dat is een forse tegenvaller voor de Democraten in de Amerikaanse Senaat, die hadden gehoopt met de steun van Alexander en de Republikeinse senatoren Susan Collins en Lisa Murkowski voldoende stemmen te hebben voor hun voorstel om getuigen op te roepen.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Collins had eerder op de tweede dag van de vragensessie in de Senaat laten weten dat ze voorstander is van het oproepen van getuigen, onder wie voormalig veiligheidsadviseur John Bolton. Murkowski neigde er ook naar tegen de Republikeinse partijlijn in te stemmen, maar ze liet na afloop van de sessie weten pas vrijdagochtend (lokale tijd) met haar besluit te komen.

Doordat Alexander definitief tegen het horen van getuigen zal stemmen is de kans groot dat het afzettingsproces vrijdag definitief wordt afgesloten. In de Senaat hebben de Republikeinen een meerderheid van 53 tegen 47 zetels. De Democraten in het Huis van Afgevaardigden waren het afzettingsproces tegen Trump begonnen wegens machtsmisbruik en het hinderen van het onderzoek daarnaar.