Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Illegale mijnwerkers gestenigd door 'collega's' in Zuid Afrika

Negen illegale mijnwerkers zijn in Johannesburg gestenigd door rivaliserende arbeiders. De lokale politie spreekt van een 'barbaarse daad'. De lichamen werden gevonden in de straten van Matholeville, aan de westkant van Johannesburg.

Mijnwerkers

Maar liefst 87 mijnwerkers werden vrijdagavond opgepakt door de politie zo meldt het AD. Of ze betrokken zijn bij de moorden is vooralsnog onduidelijk. Ook wordt gekeken of ze nog gezocht woorden voor misdaden. De klopjacht op de 'moordenaars' gaat ondertussen gewoon verder en nieuwe aanhouding worden dan ook niet uitgesloten. 

In Zuid-Afrika werken veel illegale mijnwerkers. Ze worden door de lokale bevolking ook wel 'zama-zamas' genoemd . Gevechten onderling komen dan ook erg vaak voor. Politiechef Elias Mawela van de provincie Gauteng heeft nu opgroepen tot kalmte. Ook vroeg hij de lokale bevolking van Matholeville om mee te helpen de daders te pakken. 

Zuid-Afrika is één van de meest gewelddadige landen ter wereld. Vorig jaar werd er per dag gemiddeld 58 moorden gepleegd wat neerkomt op 21.000 over het hele jaar.