Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Fernando Ricksen krijgt nieuwe uitvaart

Het was een shock voor de hele voetbalwereld toen Fernando Ricksen vorig jaar overleed door de spierziekte ALS. In Schotland nam men massaal afscheid van de voetballer. Nu moet het ook in Nederland gebeuren.

Fernando Ricksen krijgt nieuwe uitvaart

Sittard

Althans, dat wil zijn vrouw Veronika. Zij wil in Sittard een dienst organiseren voor haar overleden man. Daarbij kunnen fans zijn urn bezoeken en kunnen er bloemen bij de nieuwe ‘uitvaart’ worden neergelegd. Volgens haar was het de laatste wens van Fernando om afscheid te kunnen nemen in Nederland.

Na de dood

De twee spraken voorafgaand aan zijn dood uitvoerig over zijn laatste wensen. Zo wilde Fernando gecremeerd worden en dat zijn in een blauwe urn inde kleur van Glasgow Rangers zou worden bewaard. Deze zou gestald moeten worden bij een herdenkingszuil op een begraafplaats in Nederland die ook voor fans toegankelijk is. “Ik wil dat mijn man op een plaats is waar hij zich fijn voelt en waar mijn dochter Isabella en ik hem regelmatig kunnen bezoeken,” vertelt ze aan The Scottish Sun.

De vrouw heeft al een begraafplaats gevonden en de gedenkzuil wordt gemaakt naar zijn nummer 22. Mogelijk wil Veronica na tien jaar de as van Ricksen uitstrooien in de Caribbean, aangezien dat zij wens was. Hij wilde echter niet dat het meteen zou gebeuren. “Het was zijn favoriete plaats.”

Ricksen

Fernando Ricksen overleed in september van afgelopen jaar in een Hospice in Schotland. Hij leed al jarenlang aan de ziekte ALS. Hij is 43 jaar geworden.