Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Ihattaren over vader: ‘Zijn zoon in Oranje, dat vond hij fantastisch’

Mo Ihattaren ging het afgelopen jaar door een moeilijk tijd. Zijn vader overleed na een langere tijd ziek te zijn geweest.

Ihattaren over vader: ‘Zijn zoon in Oranje, dat vond hij fantastisch’

Ihattaren

Mo Ihattaren is een van de grootste talenten van de Nederlandse velden. De voetballer moest afgelopen jaar kiezen tussen het nationale elftal van Marokko en Nederland, wat voor veel ophef zorgde. Uiteindelijk koos de speler voor Oranje, wat tot vreugde leidde bij de Nederlandse voetbalfan.

Vader

De grootste steun in zijn keuze is zijn vader Mustapha geweest. “Vroeger toen ik voor jeugdteams van Nederland speelde, was hij er altijd bij. Dan stond hij te stralen. Zijn zoon in Oranje, dat vond hij fantastisch,” zegt hij tegen VI.

Oranje

Zijn vader heeft zich echter nooit met de keuze van Ilhattaren bemoeid. Volgens de voetballer sprak hij zich er nooit over uit. “Ik wist hoe trots hij was wanneer ik voor Nederland speelde. Het was voor mij daardoor heel simpel.”

Zijn vader mist echter wel zijn eerste minuten in Oranje, aangezien die voor zijn debuut overleed. Toch denkt Mo wel dat zijn vader er bij is. “Hij ziet van boven alles.”