Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Groot benefietconcert voor bosbranden Australië

In Sydney geven veel sterren vandaag een negen uur durend benefiet concert. Op deze manier hopen ze veel geld in te zamelen voor de bosbranden in Australië. Het land kampt al sinds september met branden.

Bosbranden Australië

Op het podium staan vandaag onder andere Queen, Adam Lambert, Amy Shark, Olivia Newton-John en Alice Cooper. De Australiche actrice Celeste Barber is presentatrice van de show. Zij heeft persoonlijk inmiddels al 50 miljoen ingezameld nadat ze een online actie begon. 

Goede doel

Het concert was ook binnen een uur uitverkocht. De 70.000 kaartjes gingen over de toonbank voor 70 tot 100 Australische Dollar. De show is ook live te zien op twee televisiezenders Down Under. Die moedigen kijkers aan om nog geld te storten. Al het geld gaat uiteindelijk naar de Australische Brandweer en het Rode Kruis. 

Onder controle

Door de bosbranden kwamen 33 mensen om het leven en raakten meer dan 2500 huizen verwoest. Volgens een schatting hebben meer dan een miljard dieren de bosbranden ook niet overleefd. Op dit moment zijn er nog wat kleine brandjes maar volgens de brandweer van New South Wales zijn die onder controle