Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Van wereldkampioen naar engnek: 'Cipollini zou een bloedbad aanrichten'

De ooit zo gevierde wielerkampioen Mario Cipollini (52) krijgt het flink voor de kiezen: hij onderging twee hartoperaties, en wordt beschuldigd van mishandeling en stalking van zijn ex-vrouw.

De wielerwereld was dol op 'mooie Mario'

Gevallen wereldkampioen Cipollini

De ooit zo bejubelde Italiaanse wielrenner Mario Cipollini is flink gevallen: zijn ex-vrouw Sabrina Landucci heeft hem voor het gerecht gesleept vanwege mishandeling en stalking. In de rechtszaak heeft nu ook de moeder van Sabrina een getuigenis afgelegd. En deze Giovanna de Simo heeft geen goed woord voor haar ex-schoonzoon over.

Bedreigd met een pistool

"Cipollini heeft mijn dochter met een pistool bedreigd", getuigt Giovanna (79) in de krant Il Tirreno. "Ik zag hem met mijn eigen ogen haar vastgrijpen bij de nek. Tijdens de ruzie liep hij achter haar aan in de tuin met een pistool in z’n hand." Dit was niet de enige keer dat Cipollini zijn ex-vrouw bedreigde: "Toen Sabrina hem met een ander betrapte, verliet ze hem en nam ze de kinderen mee naar ons huis. Cipollini pikte dat niet en bleef haar stalken door middel van berichtjes en telefoontjes. Hij zou haar, haar broer (ex-profvoetballer Marco Landucci) en mij vermoorden. Hij zei dat hij klaar was een bloedbad aan te richten."

Nooit gemogen

Giovanna heeft haar ex-schoonzoon nooit gemogen: "Ik ken hem al van voor zijn twintigste en heb hem nooit aardig gevonden. Zijn ouders gooiden hem eruit, ik ving hem op. Ik was geen voorstander van het huwelijk tussen Sabrina en Cipollini, maar ze was koppig en verliefd. Ze vertelde me pas over hun problemen nadat hun eerste kind was geboren." 

Wielercarrière

De wielerwereld was dol op Cipollini, de Italiaanse sprintbom die wereldkampioen werd in Zolder, en maar liefst 42 zeges in de Ronde van Italië op zijn naam schreef. Maar schijn bedriegt, want 'mooie Mario' bleek thuis een agressieve tiran, voor wie zowel zijn vrouw als kinderen bang waren. "Sabrina durfde nooit aangifte te doen. Ze was bang voor hem, maar ook voor zijn carrière", aldus ex-schoonmama Giovanna.