Door: Martijn Haas Fotografie: ANP
Misdaad

Liquidatieverdachte Jerrel Z. mishandeld in de gevangenis

Mogelijke verklaring zou zijn dat Jerrel een verklaring heeft afgelegd bij de politie.

Wie praat die gaat. Het motto waarmee het boek 'Mocromaffia' een aantal jaren terug aan de man werd gebracht gaat nog altijd op. Zo lijkt het. In de gevangenis van Zaandam is liquidatieverdachte Jerrel Z. mishandeld door een medegedetineerde. Hij is medeverdachte in de zaak rondom de liquidatie op Hakim Changachi, 12 januari 2017. Maar hij is opgepakt na een actie twee dagen later: de verijdelde liquidatiepoging op Khalid H. Justitie heeft hem inmiddels over geplaatst naar een andere penitentiaire inrichting. 

Chauffeur

Gisteren was er een regiezitting in de bovengenoemde zaken. Jerrel heeft bij de politie een verklaring afgelegd die er op neer komt dat hij ten tijde van de liquidatiepoging inderdaad de chauffeur was van de schuttersploeg die het op Khalid H. had voorzien. Maar hij zou niet hebben geweten dat er een dodelijke afrekening op het programma stond.

Gesprek

Het Parool vult daarbij aan dat Jerrel sinds zijn arrestatie ook is afgeluisterd. Opnamen daarvan zijn in het moorddossier beland. In het afgeluisterde gesprek met zijn vriendin zegt Z. dat hij ook in de Audi Q 5 heeft gezeten die als vluchtauto heeft gediend bij de liquidatie van Changachi - twee dagen voor Khalid H. dus.

Hij zegt dan: "Ik heb ze gezegd dat het ging om drugs. Het kutte is dat ze misschien iets van mij vinden in die Q5 waarin dezelfde dingen zaten. Ik hoop dat de politie daarin geen haar zal vinden." Een opmerking die volgens justitie niet anders geïnterpreteerd kan worden dan dat Jerrel ook bij Changachi een rol heeft gespeeld.


Hakim Changachi in Utrecht geliquideerd
Lees ook:
Hakim Changachi in Utrecht geliquideerd
Het lijkt er sterk op dat de Mocrowar een nieuw slachtoffer heeft geëist. Vannacht is in Utrecht Hakim Changachi ge...

Doelwit

Medeverdachten in die zaak zijn Marciano D. en de inmiddels ook geliquideerde Justin Jap Tjouw. De jonge man die om kwam bij deze dodelijke schietpartij - Hakim Changachi - is naar alle waarschijnlijkheid nooit het daadwerkelijke doelwit geweest. Dat zou dus Khalid H. zijn geweest. En daarom moest er twee dagen later opnieuw worden gehandeld.