Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Oudste zoon Ridouan Taghi in het geheim van Dubai naar Nederland gevlogen en uitgeleverd

Vrijdagavond is bekendgemaakt dat Faissal Taghi, de oudste zoon van Ridouan Taghi, vanuit Dubai met een zwaarbeveiligde privéjet aan Nederland is uitgeleverd.

Taghi

Foto boven: Ridouan Taghi

Faissal Taghi is op Nederlandse bodem. De zoon van de beruchte crimineel Ridouan Taghi werd een jaar geleden gearresteerd in Dubai, waarna Nederland alles op alles zette om hem te laten uitleveren. Dat bleek geen makkelijk proces. Dubai heeft dan wel een uitleveringsverdrag met Nederland sinds 2021, de praktijk wijst uit dat zulke processen alsnog stroef kunnen verlopen. Het verzoek om Quincy Promes te laten uitleveren is daar een sprekend voorbeeld van. Bovendien verzette Faissal Taghi zich tegen de uitlevering.

Toch trok justitie aan het langste eind; in het diepste geheim werd de Taghi-telg op vrijdag vanuit Dubai naar Nederland gevlogen in een zwaarbeveiligde privéjet. Volgens de Telegraaf droeg Faissal de gehele reis een gezichtsmasker en een geluidsdempende koptelefoon. De zoon van Ridouan Taghi werd begeleid door vijf man van de Brigade Speciale Beveiligingsopdrachten (BSB). Naast wat bemanningsleden was er nog een justitiearts aanwezig.

Vermeende troonopvolger

Justitie ziet Faissal Taghi als de troonopvolger binnen het ciminele imperium van zijn vader Ridouan. De oudste zoon van de man die in februari tot levenslang werd veroordeeld in het Marengo-proces is slechts 23 jaar oud, maar zou klaargestoomd worden om de leiding over te nemen.

Uit politiestukken: "Deels nog onder de vleugels van zijn vader, wordt hij in positie gebracht door zijn vader om de organisatie op diverse vlakken aan te sturen en zaken te organiseren."

Faissal wordt verder gezien als een zeer intelligente jongeman. Iemand die zelfs zou hebben gestudeerd aan de prestigieuze Harvard-universiteit.

Justitie had de Taghi-telg al langer in het vizier. Hij zou betrokken zijn bij de veredelde uitbraakpoging van zijn vader uit de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) in Vught. Ook vermoedt het OM dat hij miljoenen aan drugsgeld heeft ontvangen van Raffaele Imperiale, een Italiaanse maffiabaas die eerder samenwerkte met Ridouan Taghi, maar later overliep naar justitie.

EBI

Faissal Taghi is nadat het vliegtuig in Nederland landde naar de EBI in Vught gebracht, de zwaarst beveiligde bajes van Nederland waar ook Ridouan Taghi verblijft. Faissal is echter op een andere afdeling geplaatst dan zijn vader.

Misdaad
  • Politie.nl