Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Strafeis Ali B bekend: OM wil 'knuffelmarokkaan' 3 jaar opsluiten

Na drie zittingsdagen heeft het Openbaar Ministerie eindelijk de strafeis tegen Ali B bekendgemaakt.

Ali B

Het zijn tumultueuze dagen bij en in de rechtbank van Haarlem. Ali deed zijn verhaal, een vermeend slachtoffer maakte gebruik van haar spreekrecht en donderdagochtend was er ineens een nieuwe getuige, waardoor de zaak een dag langer duurt dan gepland.

Alles draait natuurlijk om de vraag: heeft voormalig 'knuffelmarokkaan' Ali B nou wel of niet meerdere dames verkracht en aangerand? Justitie is er duidelijk van overtuigd dat Ali schuldig is. Dit maakte de officier van justitie vrijdagochtend bekend. De strafeis 3 jaar cel. Daarbij heeft het OM rekening gehouden met Ali's blanco strafblad en het feit dat de rapper de nodige negatieve media-aandacht heeft gehad.

Naomi

Vrijdag begon een officier van justitie aan een betoog, waarin ze stelde dat zowel de aanranding als verkrachting van Naomi door de rapper is bewezen. Het gaat hierbij om het meisje dat zegt slachtoffer te zijn geworden van B tijdens een schrijverskamp in Heiloo. B zou zonder toestemming twee keer zijn hand in Naomi's legging hebben gestoken. Ook zou hij zijn vingers bij haar naar binnen hebben gebracht toen het meisje met rapper Ronnie Flex onder de douche stond.

"Hij heeft opeenvolgende zeer bedreigende situaties doen ontstaan waar ze zich niet aan kon onttrekken en zich niet tegen kon verzetten", aldus het OM.

Jill Helena

De aanranding van zangeres Jill Helena acht justitie eveneens bewezen. Helena deed in het verleden mee aan The Voice of Holland, het programma waarin Ali een rol als coach had. Na haar deelname kregen de twee een relatie, dat was in 2013/2014. In 2018 spraken de twee echter nog eens af in Ali's auto, omdat de zangeres dacht dat de rapper haar nieuwe muziek wilde horen. Ali reed volgens Jill Helena naar een afgelegen plek, waarna hij haar ongewenst begon te zoenen en te betasten. Het vermeende slachtoffer stelt dat ze Ali uiteindelijk heeft afgetrokken 'om er vanaf te zijn'.

Ali heeft de ontmoeting toegegeven, maar zei in de rechtbank dat Jill Helena degene was die handtastelijk begon te worden. Daar gelooft het OM niks van. Mede omdat hij degene was die wilde afspreken en naar een verlaten bospad reed.

Ellen ten Damme

Dan de vermeende verkrachting van Ellen ten Damme. De zangeres deed in 2014 mee aan Ali B's programma Ali en de muziekkaravaan. Volgens Ten Damme kwam Ali haar hotelkamer binnen met zijn broek al op zijn enkels. Hij zou haar tot twee keer toe hebben weten te penetreren, voordat Ten Damme de rapper van zich afgooide. Het acht het bewijs in dit geval 'wettig en bewezen'. De zangeres heeft volgens de officier geen enkele reden om te liegen.

De officier stelde verder dat 'de modus operandi' van Ali B in alle gevallen vergelijkbaar was. Hij overviel vrouwen, pinde ze vast en accepteerde geen 'nee'.

De uitspraak volgt op 27 juni.

Misdaad
  • de Telegraaf
  • NL Beeld / Patrick van Emst