Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Wendy van Hout vs. Hélène Hendriks: 'Kom dan met je kritiek'

Nicolleke 2.0 is boos. 

Wendy van Hout en Hélène Hendriks

Aan tafel bij De Oranjezomer wordt Wendy van Hout, vriendin van Peter Gillis, besproken. Onlangs bracht zij haar eerste single Meisje van de handel uit en dit zorgde voor gelach in de studio bij Hélène Hendriks.

Tijdens de uitzending van het populaire SBS6-programma De Oranjezomer wordt een fragment getoond waarop een zingende Nicolleke 2.0 te zien is. "Ja, wat denken jullie, heeft zij zangles gehad? Zomaar even een vraag. Zangles gehad?" vraagt Hélène aan haar gasten Valentijn Driessen, Estavana Polman, Noa Vahle en vaste tafelgast Jack van Gelder. Waarop sportjournalist Driessen direct reageert: "Nee, nee."

Terwijl er door Valentijn óók nog onduidelijkheid ontstaat of dit nog wel de vriendin van Gillis is, zorgt Jack van Gelder ervoor dat Hendriks antwoord krijgt op haar vraag: "Zij heeft zangles gekregen, nadat ze dit had opgenomen." Er ontstaat een lacherige sfeer in de studio van De Oranjezomer. "Ja echt, echt waar", benadrukt Van Gelder nog.

Later in een fragment van Shownieuws is dan ook te zien dat Wendy toegeeft zangles te nemen na het optreden. "Ik wil wel verder ontwikkelen in mijn stem. Meer de technieken in", aldus Van Hout.

Wendy is woest

De 'nieuwe' vlam van Peter Gillis heeft zelf ook de uitzending van De Oranjezomer gezien en is op z'n zachts gezegd niet blij met Hélène en haar gasten. In eerste instantie reageerde de zangeres op de uitzending via haar Instagram story: "Mijn liedje, iets waar ik vol enthousiasme aan begon... Compleet mijn plezier erin verpest is door die misselijke typetjes bij o.a. De Oranjezomer."

De vriendin van Peter Gillis liet hierbij weten best wel een 'gezonde dosis zelfspot' te hebben, maar Hélène en haar gasten zijn duidelijk een groot irritatiepuntje. Op dinsdagavond liet Van Hout ook bij Shownieuws van zich horen: "Dan denk ik: wees eens wat liever voor elkaar. Voor mij is het ook een uitdaging. Ik ging vocaal alle kanten op vanwege de zenuwen. Ik heb ook nooit beweerd dat ik een goede zangeres ben, maar ik probeer wel de leukste versie ervan te maken. Dan is het toch jammer dat je 1-0 achterstaat."

Over de reacties bij Shownieuws zelf heeft de zangeres minimale kritiek. Maar er is toch één programma die haar wel écht irriteert en dat is De Oranjezomer. "Er zitten daar gewoon mensen aan tafel iemand helemaal kapot te praten. Dat vind ik niet nodig. Nodig me dan uit, dan kom ik het wel een keer live zingen en kom dán met je kritiek, want dan kan ik mezelf ertegen verweren", licht de vriendin van Gillis toe.

Of Wendy van Hout Meisje van de handel mag gaan zingen in de studio van Hélène Hendriks is nog de vraag. Volgens fotograaf William Rutten - die aan de desk zat bij Shownieuws - is de kans groot dat het populaire programma haar wél gaat uitnodigen: "Goede promo toch?"

Entertainment
  • Shownieuws, De Oranjezomer
  • NL Beeld / Patrick van Emst / Heukers Media
  • Vandaag Inside