Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Panorama's winnaar en verliezer van de week

Elke week maakt Panorama een 'winnaar en verliezer van de week' bekend. Deze week: John van den Heuvel en Corné Capaan. 

John van den Heuvel

De winnaar: John van den Heuvel

Jazeker, na de moord op Peter R. de Vries heeft John van den Heuvel best getwijfeld. Waren de risico’s het hem nog waard? Niemand had het ’m kwalijk genomen als hij de misdaadverslaggeving vaarwel had gezegd, maar hij liet zich niet uit het veld slaan.

Hoeveel beveiligers hij ook nodig had om zijn werk te kunnen blijven doen. Dus heeft hij nog maar een seizoen gedraaid van De Jacht op de mocro-maffia, het vijfde alweer (vanaf nú op Videoland). Hij was onder meer op de Dominicaanse Republiek voor een aflevering over Dennis G., vermeend handlanger van Ridouan Taghi, zoals u vorige week hebt kunnen lezen in Panorama. Van den Heuvel ziet het als zijn plicht om over de daden van de misdaadbende te blijven berichten en voor zoveel moed kun je alleen maar respect hebben. Bij deze.

De verliezer: Corné Capaan

Wat Corné Capaan te maken heeft met het gijzeldrama in Ede? Helemaal niets. Hij heeft alleen dezelfde voornaam als de daadwerkelijke gijzelnemer en vooruit, misschien enige uiterlijke gelijkenissen.

Dat was voor sommigen reden genoeg om Capaan aan de digitale schandpaal te nagelen. De echte verdachte was allang gepakt, maar daarmee was de naam van Capaan nog niet direct gezuiverd. De bedreigingen en verwensingen zijn niet zomaar uit te wissen. “Mensen die zulke berichten sturen en delen, hebben echt geen idee wat ze aanrichten,” zei Capaan in het Brabants Dagblad. Met zijn vader runt hij een hoveniersbedrijf, verontruste klanten bellen voortdurend voor een verklaring. Wat heeft hij te maken met die gijzeling? Niks dus. Wie een hovenier zoekt in de regio Kesteren kan Capaan met een gerust hart bellen.

Misdaad
  • ANP, NL Beeld