Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Opvallende verschillen in het koopgedrag tussen mannen en vrouwen 

Vrouwen komen van Venus en mannen van Mars. Dat is wat vaak wordt gezegd om de verschillen in gedrag tussen de twee geslachten te verklaren. Het voelt soms echt alsof we van twee verschillende planeten komen. Dit is op heel veel gebieden duidelijk zichtbaar. De meest opvallende verschillen zijn misschien wel merkbaar in het koopgedrag tussen mannen en vrouwen. Dat zij dit allebei heel anders aanpakken, wordt al snel duidelijk.

Kleding

In dit artikel bekijken we de meest opvallende verschillen in het koopgedrag. Is dit voor alle mannen en vrouwen hetzelfde? Dat niet. Maar de grote lijnen zijn wel te trekken. Uitzonderingen op de regel zijn er echter altijd. Benieuwd of jouw koopgedrag past binnen het typische profiel van de man? Lees dan snel verder.

Mannen doen minder vaak impulsaankopen op het gebied van kleding

Waar vrouwen regelmatig winkelen voor het plezier en daarbij ook nogal wat impulsaankopen doen, is dit bij mannen veel minder het geval. Zij bezoeken enkel een winkel als dit echt nodig is en kopen dan ook enkel wat daadwerkelijk nodig is. Opvallend is ook dat ze hierbij meestal beter op de kwaliteit letten van de kleding die zij kopen. Zo zal een man eerder voor kleding van Schulte Herenmode kiezen, omdat ze dan langer met hun garderobe kunnen doen. Dit terwijl een vrouw vaker voor confectiekleding kiest.

Hoewel mannen en vrouwen even graag online shoppen, zien we dat mannen dit sneller doen om het fysieke winkelen te ontlopen. Dit terwijl vrouwen er juist meer plezier aan beleven om de winkels te bezoeken en hier de tijd voor nemen. Dit maakt dat mannen ook sneller geneigd zijn om online te shoppen voor kleding.

Mannen kopen sneller voor zichzelf

Vrouwen hebben eerder een wij-mentaliteit tijdens het winkelen. Zo is de kans groot dat zij tijdens het winkelen eerst wat voor hun partner kopen en/of de kinderen en pas op het laatst (of helemaal niet!) ook voor zichzelf gaan kijken. Dit terwijl mannen echt van efficiënt winkelen zijn. Zij bezoeken het winkelcentrum enkel op het moment dat zij zeker weten iets nodig hebben en kopen dan ook eerder voor zichzelf. De kans is dan ook groot dat de man eerst een aantal herenbroeken koopt, alvorens hij eventueel ook nog verder gaat kijken voor de rest van het gezin.

Mannen zijn bereid om meer te betalen

Het is voor veel vrouwen een echte sport om de goedkoopste prijzen te vinden. Om de sales af te wachten, verschillende winkels af te struinen en zo tegen de laagste prijs hun gaderobe te vullen. Mannen zijn over het algemeen bereid om meer te betalen. Niet alleen omdat ze naar zowel de kwaliteit als de prijs kijken, maar ook omdat ze meestal niet de behoefte voelen om langer over het winkelen te doen. Ze betalen graag wat meer als dat betekent dat ze de winkel spoedig kunnen verlaten.