Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Quincy Promes: eerst twee veroordelingen, nu een nieuwe (beroemde) vriendin?

De veroordelingen voor zware mishandeling, grootschalige cocaïnesmokkel en het financieren van drugstransporten schrikken de artieste blijkbaar niet af.

Quincy Promes

Het zijn roerige tijden voor Quincy Promes. De voetballer ging van succesvolle topsporter naar veroordeelde crimineel die meerdere celstraffen open heeft staan in Nederland. Het kan verkeren.

De veroordelingen

Twee weken geleden werd Promes nog veroordeeld tot 6 jaar celstraf. De voetballer kreeg de forse straf opgelegd wegens zijn betrokkenheid bij de smokkel van ruim 1300 kilo coke.

Eind januari 2020 werd er via de haven van Antwerpen coke te gesmokkeld. Dit ging om twee partijen cocaïne. De drugs waren verstopt in zakken zeezout op een schip uit Brazilië. Eén partij - 650 kilo - werd daadwerkelijk binnengehaald, een tweede lading - 712 kilo - werd door de douane onderschept.

Promes was volgens justitie niet alleen financier, maar had bovendien een leidinggevende rol binnen de groep die zich bezighield met de invoer van de partijen coke. Inmiddels is bekend dat Promes in hoger beroep gaat.

Niet lang voor deze veroordeling werd Promes veroordeeld in een andere zaak. Vorig jaar kreeg hij 1,5 jaar celstraf opgelegd wegens een steekpartij op een familiefeest. Promes stak op dit feest zijn neef in zijn knie. Ook die zaak loopt nog in hoger beroep.

Promes heeft geen van de zaken bijgewoond en vertoeft momenteel in Rusland, waar hij voetbalt bij Spartak. Dit land heeft geen uitleveringsverdrag met Nederland. De verwachting is dan ook dat de oud-international niet snel voet op Nederlandse bodem zal zetten. Doet hij dat wel, dan wordt hij waarschijnlijk direct opgepakt.

Nieuwe vriendin

Jarenlang werd Quincy Promes gesteund door zijn vriendin Jamie. Met haar kreeg hij meerdere kinderen en ze verhuisde zelfs mee naar Moskou. Die relatie lijkt echter verleden tijd.

DreamDoll. Foto: NL Beeld / Avalon

Promes zou inmiddels namelijk samen zijn met Tabatha Robinson, beter bekend als DreamDoll. Robinson is een Amerikaanse rapper die via Instagram bekend werd en later een rolletje kreeg in de VH1-serie Love & Hip Hop: New York. De artieste heeft miljoenen volgers op social media en haar nummers worden dan ook miljoenen keren gestreamd.

DreamDoll plaatste een bericht op Snapchat waaruit bleek dat ze met Quincy Promes aan de borrel was. De twee waren een drankje aan het doen bij een bar in Dubai, de plek waar Promes met Spartak Moskou op trainingskamp was. Bij de beelden schreef de rapper 'My love'. Dat laatste wordt gezien als bevestiging dat Promes zijn Jamie heeft ingeruild voor een beroemde Amerikaanse rapster.

Entertainment
  • Sportnieuws.nl, FunX
  • NL Beeld / Proshots