5 cadeau-ideeën voor Valentijnsdag

Omdat met lege handen aan komen zetten ook zo lullig is.
@media (max-width: 679px){#fig-65da999cc7dd8 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-65da999cc7dd8 img{#fig-65da999cc7dd8 img.lazyloading{width: 470px;height: 470px;}}@media (min-width: 680px) and (max-width: 680px){#fig-65da999cc7dd8 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-65da999cc7dd8 img{#fig-65da999cc7dd8 img.lazyloading{width: 624px;height: 624px;}}@media (min-width: 681px) and (max-width: 1320px){#fig-65da999cc7dd8 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-65da999cc7dd8 img{#fig-65da999cc7dd8 img.lazyloading{width: 1290px;height: 726px;}}@media (min-width: 1321px){#fig-65da999cc7dd8 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-65da999cc7dd8 img{#fig-65da999cc7dd8 img.lazyloading{width: 948px;height: 533px;}}Valentijnsdag

Voor de een is Valentijnsdag hét moment om de vrouw des huizes eens even goed in het zonnetje te zetten, voor de ander is ook op de 14e van februari de romantiek ver te zoeken. Dat laatste is geen ramp, mits je vriendin of vrouw er ook geen waarde aan hecht natuurlijk. Anders wordt het een paar nachtjes op de bank vertoeven.

Wie wél aan Valentijnsdag doet, is echter nog niet klaar. Als je een beetje indruk wilt maken, moet je offers brengen. En om je een eind op weg te helpen, hebben we een aantal verse cadeautips op een rij gezet.

1. Bzzzzzzzzzzz...

Tegenwoordig is het geen taboe meer: speeltjes voor in de slaapkamer. Tegenwoordig zijn er duizenden, wat, tienduizenden attributen om het wat spannender te maken tussen de lakens. Van eitjes die je bij haar kunt inbrengen en ringen met trilfunctie die je aan jezelf kunt rijgen om haar een octaaf hoger te laten zingen. De keuze is reuze. Tip: kies vooral iets dat je samen kunt gebruiken. Anders zie je elkaar ook zo weinig in de weken na Valentijnsdag.

2. De wijde wereld in

Boek een (steden)tripje. Daarbij is het mogelijk om een last minute-reisje te pakken, of alvast iets te plannen voor een ander weekend. Hoe dan ook gaat ze er blij mee zijn als je met een reisje aan komt zetten. Zorg dan wel dat je de boel al geregeld hebt. Van (vlieg)tickets en hotel, tot een reservering bij een goed restaurant. Het is immers geen cadeautje als je alleen met een plan komt aanzetten, om vervolgens haar de boel te laten regelen.

3. Een abo

Ook een idee: een abonnementje op een tijdschrift. Daar doe je één keer (minimale) moeite voor, terwijl je vrouw/vriendin er weken of misschien wel maanden plezier van heeft. Of het nu de Grazia, Beau Monde, Elegance is, of de Happy in Shape of Marie Claire, met een paar drukken op de knop ploft 'ie in no time op de mat. En als je dan toch bezig bent, kun je net zo goed een Panorama meepakken. Dan heb je er zelf ook nog wat aan.

4. Liefde gaat door de maag

Niet alleen bij mannen gaat liefde door de maag, ook dames weten het te waarderen als er iets smakelijks op tafel ligt. En daarvoor hoef je heus geen reservering te doen bij de plaatselijke pizzeria. Zorg dat je zelf de handjes laat wapperen in de keuken en tover je eigen huiskamer om tot restaurant, waar jij zowel de gast, ober, als de kok bent. Volg zo nodig een kookcursus. Een ander idee: doe haar een kookcursus cadeau. Daar pluk je zelf ook de vruchten van, al zou ze het natuurlijk ook als een belediging kunnen opvatten. Echt lui? Een chef thuis inhuren kan ook.

5. Ga voor een clichéetje

Mocht je echt geen flauw idee meer hebben, ga dan voor veilig. Chocola is altijd goed. Net als sieraden, haar favoriete luchtje of een dagje spa. Iets is immers beter dan niets, niet waar?