Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

'Overleden man (52) uit Leek sprak jongeren aan op het gooien van vuurwerk naar zijn hond' 

Tijdens de jaarwisseling zou Bert Suurd (52) uit het Groningse Leek behoorlijk zijn toegetakeld door een groep jongeren. De mishandeling werd hem fataal.

Politie

Het Dagblad van het Noorden meldt dat het geweldsincident plaatsvond nadat het 52-jarige slachtoffer de groep aansprak op het gooien van vuurwerk naar zijn hond. Volgens de krant is er op nieuwjaarsdag een 18-jarige verdachte opgepakt.

Volgens de NOS liet Bert Suurd rond 02.30 uur zijn hond uit, dichtbij zijn woning. Een groep jongeren besloot om vuurwerk naar zijn viervoeter te gooien. Toen de 52-jarige man hier iets van zei, werd hij flink toegetakeld door de groep. De man wist na de mishandeling nog zijn huis te bereiken, maar overleed later aan zijn verwondingen.

De politie laat weten bekend te zijn met bovenstaand verhaal. Echter kunnen ze nog niks bevestigen zolang het onderzoek loopt. "We gaan vandaag ook weer getuigen horen, het onderzoek is nog in volle gang", aldus de woordvoerster van de politie.

Op dit moment is er slechts één aanhouding verricht. Het gaat om een 18-jarige jongeman. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Misdaad
  • Dagblad van het Noorden, NOS
  • NL Beeld / Regiofotografie