Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Rechter heeft uitspraak gedaan in zaak Peter vs. Nicolleke

Kremers versus Gillis hoofdstuk 383.987.234.

Kremers

Massa is Kassa-man Peter Gillis spande enige tijd terug een kort geding aan tegen zijn ex Nicol Kremers. Toen de twee een punt zetten achter hun relatie, is er door Kremers een document getekend waarin allerlei afspraken staan. Een geheimhoudingsplicht, zogezegd.

Volgens Peter houdt zijn ex zich niet aan die afspraken. Kremers beweert op haar beurt dat de vaststellingsovereenkomst niet rechtsgeldig is omdat ze deze onder dwang zou hebben getekend.

Uitspraak

In de rechtszaal bevestigde Nicolleke vandaag dat er afspraken zijn gemaakt. Zo mocht ze niet over haar relatie en de breuk lullen in de media. Maar, zo stelde ze zelf, daar hoefde ze zich niet aan te houden. Ze had de vaststellingsovereenkomst immers onder dwang getekend omdat ze bang was voor de miljonair.

Maar daar gaat de voorzieningenrechter niet in mee. De OnlyFans-ster kan volgens de uitspraak niet hardmaken dat ze onder dwang heeft getekend. Sterker, uit aangeleverde documenten zou juist blijken dat de twee een prima verstandhouding hadden.

Conclusie: Kremers moet zich houden aan de afspraken die ze heeft gemaakt met de Brabantse reality-man. Doet ze dat niet, dan volgen er dwangsommen. In andere woorden: dan rinkelt de kassa in Huize Gillis.

Anderzijds besloot de voorzieningenrechter dat Peter geen inzage krijg in het boek dat Nicol Kremers over haar leven wil publiceren. Ook komt er geen publicatieverbod.

'Verkeerd signaal'

Allon Kijl, Kremers advocaat, vindt de uitspraak opvallend, schrijft RTL Boulevard. Hij laat weten dat Nicol een bodemprocedure start om alsnog onder de geheimhoudingsovereenkomst uit te komen.

"De rechter lijkt het acceptabel te vinden dat er afspraken gemaakt worden over het niet publiekelijk uiten over vermeend huiselijk geweld", zegt Kijl. Hij vindt het besluit van de rechter 'een verkeerd signaal afgeeft aan de samenleving'.

Omdat Kremers nu een bodemprocedure start, krijgt de zaak sowieso een vervolg.

Entertainment
  • RTL Boulevard, AD
  • NL Beeld / Patrick van Emst