Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Zoektocht naar klein bootje leidt tot gigantische cokevangst: 'Straatwaarde van € 73,5 miljoen'

Hoe een melding over een verdacht bootje in Zeeland leidde tot de vondst van honderden kilo's cocaïne.

Cocaïne

In de nacht van zaterdag op zondag werd er een melding gedaan van een bootje dat op de Westerschelde opvallend gedrag vertoonde. Het kleine vaartuig kwam volgens een bericht van het OM 'gevaarlijk dicht in de buurt' van een groot zeeschip dat door de Zeelandse zeearm voer.

Een tijdje na de melding werd het vermoedelijke bootje gespot, maar een poging van de douane om het vaartuig met een rubberen bootje te bereiken, faalde. Het vaartuig ging ervandoor.

Heel veel coke

De actie liep in eerste instantie op niks uit, maar de waterpolitie van de Landelijke Eenheid had de dag erna meer geluk. Agenten troffen op het slik een verlaten bootje aan. Een zoektocht naar mogelijke drenkelingen leverde niks op, maar leidde de kustwacht wel naar een aantal verdachte pakketten.

Het bleek om een boel cocaïne te gaan. 980 kilo, om precies te zijn. Volgens het OM was de straatwaarde van de drugs 73,5 miljoen euro. Vermoedelijk zijn de pakketten van het verlaten bootje afkomstig. De coke is inmiddels vernietigd, maar het onderzoek van de Zeehavenpolitie loopt nog. Er zijn tot op heden geen aanhoudingen verricht in deze zaak.

Misdaad
  • OM.nl
  • Zeehavenpolitie