Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Video: politie raakt in gevecht met Brabants orkest en wordt geslagen met trompet

Carnaval hoort vooral gezellig te zijn, ook op de elfde van de elfde. Toch ging het er in Den Bosch (Oeteldonk) er hardhandig aan toe.

Orkest

In de Brabantse hoofdstad raakte de politie in gevecht met een carnavalsorkest. De politie heeft iemand van het orkest CV de Maystros gearresteerd. Hij zou eerder die dag al betrokken zijn geweest bij een vechtpartij in Den Bosch. Dat schrijft Omroep Brabant.

Daarom werd de muzikanten verzocht de stad te verlaten. Op het eerste gezicht leek het er ook op dat ze hier gehoor aan gaven. Even later zag de politie toch weer het orkest door de stad lopen. Daarom werd de man die bij de eerdere was betrokken gearresteerd.

De muzikanten werden aangesproken door meerdere politieagenten. Een van hen werd door meerdere personen van zijn fiets geduwd en in zijn gezicht geslagen. Op beelden is ook te zien hoe één van de orkestleden de agenten slaat met een trompet.

Ondertussen probeert de politie de man die zich verzet te arresteren. Om het hele gebeuren verzamelden de muzikanten zich. Men bleef aan elkaar duwen en trekken. De band bestond overigens voornamelijk uit mensen op leeftijd.

CV De Maystros heeft inmiddels op Facebook een bericht geplaatst: “Wat gisteren als een geweldige dag begon, is deze einde van de middag vol ongeloof, met veel verdriet en emotie abrupt geëindigd. We begrijpen niet hoe deze situatie zo heeft kunnen escaleren. En dat was ook niet de bedoeling vanuit onze kant.”

Bizar
  • Omroep Brabant
  • Omroep Brabant