Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Verdachte (32) van schietpartij R'dam is student en eerder veroordeeld voor dierenmishandeling

Er is inmiddels meer bekend over de schietpartijen, de vermoedelijke dader en de dodelijke slachtoffers in Rotterdam.

Rotterdam

Twee schietpartijen hebben voor paniek en chaos gezorgd in Rotterdam. Het ene incident vond plaats bij meerdere woningen aan het Heiman Dullaertplein. In een van de woningen woonde de verdachte, meldt de officier van justitie. Bij die schietpartij is een 39-jarige vrouw om het leven gekomen. Naar verluidt gaat het om de buurvrouw van de verdachte. Haar dochter (14) raakte gewond. Bij het Erasmus ziekenhuis is een tweede slachtoffer om het leven gebracht, volgens de politie een 46-jarige docent die verbonden is aan het ziekenhuis. Op beide locaties is ook brand gesticht.

UPDATE: het 14-jarige slachtoffer is aan haar verwondingen overleden in het ziekenhuis.

Dader

In eerste instantie dacht de politie dat de schutter gevlucht was op een motor. Inmiddels is bekend dat de verdachte onder het helikopterdek van het ziekenhuis is aangehouden. Het gaat om een 32-jarige Rotterdammer. De verdachte is student bij het Erasmus Medisch Centrum. Bij zijn aanhouding had hij een wapen op zak en droeg hij een kogelvrij vest. Een tweede wapen is aangetroffen in het ziekenhuis.

De verdachte is geen onbekende van de politie. In 2021 werd de man nog veroordeeld voor dierenmishandeling. Vooralsnog gaat de politie er vanuit dat hij alleen handelde bij de schietpartijen in Rotterdam.

'Boos en verdrietig'

Aboutaleb tijdens de persconferentie: "We zijn opgeschrikt door een afschuwelijk incident. In de stad is op twee verschillende plekken geschoten. Veel mensen zijn daar getuige van geweest. De emoties in de stad zijn erg groot." Verder spreekt de Rotterdamse burgemeester over een 'afschuwelijk incident' en laat hij weten 'boos en verdrietig' te zijn.

Ook koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben gereageerd op het drama in Rotterdam. "Wij leven met u mee bij dit intense verdriet en begrijpen uw ontreddering", schrijven zij onder andere in een steunbetuiging.

Nieuws
  • NOS
  • NL Beeld / Proshots