Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Patricia Paay deelt 'Playboy-filmpje' in doorschijnend topje: 'Zo trots op'

Patricia Paay is zo trots als een pauw op het feit dat ze als 60-jarige vrouw op de cover van Playboy kwam. Om dat gevoel te delen, knalt ze een filmpje online dat destijds tijdens de fotoshoot is gemaakt.

Patricia Paay

Showbizz-diva Patricia Paay heeft een warme relatie met onze collega's van Playboy. In de afgelopen decennia schitterde ze meerdere keren in het blotevrouwenblaadje; de eerste keer in 1984, de laatste keer was op 60-jarige leeftijd in 2009. De meest recente shoot maakte van Paay op dat moment het oudste Playboy-blootmodel ooit. Wereldwijd, welteverstaan. In 2018 moest ze die titel echter inleveren bij de toen 67-jarige Jane Seymour.

Maar goed, oudste Playboybunny ooit of niet, Paay kijkt met trots terug naar het moment dat ze veertien jaar geleden in het blaadje kwam. En om dat te vieren, deelde ze laatst ze een paar korte fragmenten die tijdens de shoot zijn gemaakt.

'Eén van de best verkochte nummers'

"Eindelijk weer even tijd voor de TB Sunday! Inmiddels alweer 14 jaar geleden. Toen ik inmiddels al 60 was werd ik gevraagd door Playboy, nou ja, dacht ik echt? Ik had er al vier keer ingestaan maar nu weer met mijn leeftijd van 60 jaar?" schrijft ze in de post.

Ze vervolgt: "Toen ik aan het idee was gewend dacht ik ach ja waarom niet, wat een compliment! Er had nog nooit iemand van 60 jaar in de Playboy gestaan, ik checkte het nog voor de zekerheid maar dat was niet het geval. Ik kwam toen in op 10 dec 2009 in het Guiness world records hoe leuk was dat en ik ben nog niet verslagen.

De fotograaf was Philip Riches. Met hem had ik al een keer gewerkt voor De Linda. Hij werkte veel voor de Voque en vond hem een geweldige man. Mijn vriend en camera man Paolo de Graaf filmde de hele fotoshoot en maakte in eigen beheer een docu van. The making off (forever young) en deze is uitgezonden bij SBS6 en zo werd ik de oudste Playboy Covergirl van de wereld en in Nederland één van de best verkochte nummers. Nog steeds ben ik hier zo trots op! Fijne zondag."

Foto boven: Patricia Paay in 1984.

Inmiddels is Paay de 74 gepasseerd. Daarmee lijkt het niet heel plausibel dat de bejaarde mediapersoonlijkheid nog eens een belletje van Playboy krijgt. Hoewel, zeg nooit nooit...

Entertainment
  • Instagram Patricia Paay
  • NL Beeld / Patrick van Emst