Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Mediamagnaat is klaar met Peter Gillis en wil dat De Mol hem dumpt: 'Het is niet één dingetje'

Jan Slagter vindt dat het nu echt tijd wordt dat John de Mol afscheid gaat nemen van zijn ster Peter Gillis. Dat laat hij weten op de radio.

Peter Gillis

Peter Gillis heeft heel veel rechtszaken tegen zich lopen. Zo zou hij onder andere zijn ex Nicol Kremers mishandeld hebben. Verder lopen er zaken tegen hem rondom zijn vakantieparken. Hij zou onder andere zijn vergunningen niet op orde hebben. Ook wordt hij verdacht van belastingfraude. Het NRC heeft onlangs gemeld dat de overheid de vakantieparkenmagnaat ziet als een ‘vermeende crimineel’.

Op NPO Radio 1 laat Omroep MAX-baas Jan Slagter weten dat hij het niet zo ver zou laten komen: “Nou, ik zou gehoopt hebben dat ik hem sowieso niet in mijn stal gehad zou hebben.” Hierbij geeft hij toe dat dat heel makkelijk gezegd is.

Wel heeft Slagter er begrip voor dat John de Mol de tijd neemt om een beslissing te nemen over Gillis. De serie rondom de Familie Gillis, Massa is Kassa, is immers een kijkcijferkanon voor SBS6, stelt de Omroep MAX-baas: “In het begin spraken we daar geen schande van, maar naarmate de tijd zich verder ontwikkelde, is hij toch wel neergezet als iemand die verdacht wordt van belastingfraude, mishandeling et cetera.”

Niet veroordeeld

Peter is nog steeds niet veroordeeld en De Mol heeft altijd gezegd dat hij pas een beslissing neemt als er een veroordeling is. Die gedachte kan Slagter wel volgen: “Omdat zijn eigen zoon natuurlijk ook op een gegeven moment verdacht werd gemaakt door een ex en achteraf bleek dat allemaal niet waar te zijn.”

Wel geeft het gezicht van Omroep MAX aan dat er enige verdachten aspecten zijn aan deze zaak: “Het OM zei ook van: ‘De verklaringen kloppen niet.’ Er is wel iets meer dan ‘hij is niet veroordeeld’. Het OM had ook wel een bewijslast erbij dat het niet klopte wat er is gezegd.” Daarnaast vindt Slagter dat het nu de zaken zich wel op beginnen te stapelen: “Het is niet één dingetje.”

In de directie van Talpa zijn inmiddels wel wat nieuwe namen op het pluche gaan zitten. Zo is Frans Klein sinds kort televisiedirecteur bij het mediabedrijf. Jan hoopt dat Frans nog kan ingrijpen: “Ik zou dan toch zeggen van: ‘Oké, jongens, even pas op de plaats.’”

Verder licht Slagter toe dat als Gillis wordt veroordeeld dat hij dan heel lang in de stal van de Talpa-sterren heeft gestaan. Slagter laat doorschemeren dat hij denkt dat Peter wel veroordeeld gaat worden: “Ik denk dat het OM niet zomaar dit soort kwalificaties aan iemand geeft zonder dat ze er ook bewijs voor hebben”, besluit de omroepbaas.

Entertainment
  • Mediacourant, NPO Radio 1
  • NL Beeld / Patrick van Emst