Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Profbokser Mohammed J. zit al een half jaar vast vanwege vermeende drugshandel

Al een half jaar zit Mohammed J. in de gevangenis voor de vermeende handel in harddrugs. De carrière van de Glory-bokser loopt daardoor steeds meer gevaar, maar justitie is onvermurwbaar en denkt voldoende bewijs te hebben tegen J.

Mohammed J.

“Ik zie mijn carrière uitgaan als een nachtkaars,” zei Mohammed J. tegen de rechtbank van Den Bosch. Daar probeerde zijn advocaat, Jan-Hein Kuijpers, hem op vrije voeten te krijgen. “Mo verdient zijn brood als topsporter, geef die vent de kans om zijn sport weer op te pakken.” Tijdens een partijtje voetbal liep J. ook nog een spierscheuring op in zijn kuitbeen, de medische hulp in de gevangenis schiet volgens hem tekort. “Mijn sport is mijn alles, ik heb hier mijn leven voor gewerkt.” Maar de rechtbank was niet gevoelig voor deze argumenten.

Ze zijn er namelijk van overtuigd dat J., bijgenaamd The Destroyer, zich niet alleen in het zweet werkte in de boksring, maar ook op het criminele pad. Dat bewijzen de onderschepte berichten op zijn cryptotelefoon.

Onder de naam ‘destroyer rules’ stuurde hij: “Ik heb topblokken, ik heb genoeg spul.” En hij schroomde ook niet zijn andere talent in te schakelen. De ‘kankerhond’ die hem voor de gek hield door cocaïne met paracetamol te versnijden, kreeg een sanctie op maat. “Ik heb hem half dood geslagen.”

Zo zijn er tientallen berichten die J. linken aan jarenlange drugshandel, maar advocaat Kuijpers kan die teksten prima verdedigen. Het betreft ‘stoere praatjes, grootspraak’: “Het klinkt allemaal spannend, maar in werkelijkheid is er niks van de grond gekomen.” Het mocht niet baten, J. moet zijn zaak afwachten in gevangenschap. In september hoort hij welke straf de officier van justitie eist. Dan zal snel blijken of dit voorarrest slechts een hiaat is op zijn bokspalmares of een knock-out.