Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Vermeende drugsbaron 'Sodapuppy' opgepakt na grootste Europese crystal meth-vangst ooit

De 43-jarige man is op verzoek van Nederland in Colombia opgepakt.

Sodapuppy

Afgelopen dinsdag maakte de politie in Colombia bekend dat Jean Paul H. in de boeien is geslagen. H., ook wel bekend als 'Sodapuppy', wordt ervan verdacht leiding te geven aan een crimineel drugsnetwerk. Zijn arrestatie is het resultaat van de samenwerking tussen opsporingsdiensten van Europol en verschillende landen, waaronder Nederland. 'Sodapuppy' wordt naar verwachting ook uitgeleverd aan Nederland, zo valt te lezen op Crimesite.

In Nederland zou de 43-jarige Colombiaan gefungeerd hebben als een sleutelfiguur in de onderwereld. Iemand die tussen de Mexicaanse drugskartels en Europese criminelen in stond. En dus ook de boel regelde op Europees grondgebied.

Cokesmokkel, witwassen en crystal meth

Justitie verdenkt H. onder meer van het smokkelen van cocaïne vanuit Zuid-Amerika naar Europa. Ook zou hij in dienst van de Mexicaanse kartels verschillende drugslaboratoria hebben gerund in Nederland. In die 'fabriekjes' werd coke en methamfetamine alias crystal meth geproduceerd. 'Sodapuppy' zou volgens de verdenkingen bovendien gigantische hoeveelheden geld - lees: 20 miljoen euro - van Nederland weer hebben teruggesluisd naar Mexico en Colombia.

Verschillende media schrijven dat H. ook gelinkt wordt aan de grootste crystal meth-vangst op Europees grondgebied ooit. De 2,5 ton aan meth werd in 2019 gevonden in een bedrijfspand in Schiedam. De drugs zaten in tassen die achter een dubbele muur waren ingemetseld.

Wanneer 'Sodapuppy' aan Nederland wordt uitgeleverd is nog niet bekend.

Misdaad
  • Adobe Stock, Policía de Colombia