Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Studentenfeest organiseren? Hier moet je aan denken

Als student heb je vast al een aantal feestjes bezocht. Hoewel het bezoeken van feestjes al erg leuk is, is het natuurlijk nog leuker als je zelf een feestje kunt organiseren. Hoewel de meeste studenten hier erg naar uitkijken, is het een feit dat het ook heel veel tijd en geld kost. Benieuwd hoe je een fantastisch feest kunt organiseren met een minimaal budget? Lees dan snel verder en ontdek onze tips.

Studentenfeest

De juiste locatie  

Bedenk van tevoren goed waar je het feest gaat organiseren. Hoe meer zielen hoe meer vreugd, maar het wordt lastig om veertig man in een kleine studentenkamer te proppen. Bekijk daarom of het mogelijk is om het feest op locatie te houden. Een locatie is echter vaak ook flink duur. Wellicht is het mogelijk om ergens gratis een locatie te gebruiken. Bijvoorbeeld in een ander studentenhuis of misschien wel je ouderlijke woning. Organiseer je het feest thuis? Houd er dan wel rekening mee dat de buren van tevoren van het feestje afweten. Zo voorkom je dat je bij thuiskomst direct een ‘onvergetelijke indruk’ achterlaat.

Boodschappen doen

Op studentenfeestjes wordt nou eenmaal aardig wat gedronken. Dat is een feit. Daarom moet er genoeg alcohol ingeslagen worden. Maar laat drank nou net niet het allergoedkoopste zijn wat er is. Sterker nog: de prijzen zijn in het afgelopen jaar ongelooflijk hard gestegen. Daarom is het slim om de folders van een supermarkt in de buurt goed in de gaten te houden. De meeste budgetsupermarkten willen regelmatig stunten met aanbiedingen. Als er een mooie actie voorbij komt, geeft dit direct de gelegenheid om groot in te slaan. Is het niet voor dit feestje, dan komt het de volgende keer wel op.

Houd er rekening mee dat je ook voldoende frisdrank en hapjes in huis haalt. Maak het jezelf niet te moeilijk. Je hoeft je echt niet uren uit te sloven in de keuken. De meeste studenten halen al genoeg voldoening uit een zak chips, borrelnootjes en een zak frituurhapjes.

Uitnodigingen versturen 

Het studentenleven is druk. Niet alleen het studeren neemt veel tijd in beslag, maar ook alle sociale activiteiten die wekelijks gepland worden. De kans is dan ook groot dat een deel van de genodigden al andere plannen heeft. Daarom is het belangrijk om de uitnodiging tijdig te versturen, zodat zij hier rekening mee kunnen houden. Probeer de datum van het feest echt minimaal één maand van tevoren te versturen.

Gelukkig hoef je hier tegenwoordig geen fancy kaartje meer voor in elkaar te zetten. De meeste mensen worden gewoon via een whatsapp bericht op de hoogte gesteld. Maak een groepsapp aan, deel de informatie met een ieder die wilt uitnodigen en de datum staat vast. Makkelijker kan bijna niet.

Een andere optie is het aanmaken van een facebookpagina. Let er wel goed op dat je de groep besloten houdt. Zo voorkom je het zoveelste ‘Project X’ in Nederland. Je zal niet de eerste zijn waarbij dit verkeerd gaat.

Lifestyle
  • Unsplash