Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Club van Sinterklaas-acteur krijgt celstraf wegens seksueel misbruiken van fan

De rechtbank in Zwolle heeft vanmorgen uitspraak gedaan in een ontuchtzaak rondom een minderjarig meisje uit Deventer. De 58-jarige Tim de Z. is veroordeeld tot 9 maanden celstraf, waarvan 6 voorwaardelijk. Het meisje was een fan van de Club van Sinterklaas, waar De Z. een rol in speelde.

Club van Sinterklaas-acteur

Naast een celstraf heeft de rechter De Z. een contactverbod opgelegd. Ook mag hij überhaupt geen contact meer hebben met minderjarige meisjes en moet hij zich verplicht laten behandelen.

Wat is er gebeurd?

Het begint allemaal meer dan een jaar geleden met contact via social media. Het meisje (17) is op dat moment fan van de acteur (58) en laatstgenoemde besluit het meisje terug te volgen op Instagram. De berichten die ze elkaar sturen, krijgen naar mate de tijd vordert echter steeds meer een seksuele ondertoon. De Z. besluit op een gegeven moment zelfs met het 17-jarige meisje af te spreken in Amsterdam in zijn huis. En hier blijft het niet bij.

708 foto's en video's

Terwijl het meisje op bezoek is bij de voormalig Club van Sinterklaas-acteur, betasten ze elkaars geslachtsdelen. Daarnaast stuurt ze 708 foto's en video's waarop ze naakt te zien is en seksuele handelingen bij zichzelf uitvoert (de rechtbank is ervan overtuigd dat een deel van deze foto's en video's in opdracht van De Z. is gemaakt).

Als De Z. op een gegeven moment met het meisje onderweg is naar een hotelkamer om seks te hebben, houdt de politie het tweetal aan.

'Groot fan'

Volgens de rechter is er sprake geweest van overwicht. Het meisje was immers groot fan van de films waar De Z. een rol in heeft. De acteur maakte in de periode dat de twee contact hadden misbruik van dat feit, aldus de rechtbank. Helemaal omdat hij meerdere malen heeft gedreigd om de 'vriendschap' te beëindigen.

De Club van Sinterklaas laat weten dat de 58-jarige man de laatste vijf jaar niet meer speelt in de films.

Misdaad
  • Shownieuws, RTL Nieuws
  • Adobe Stock