Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert
Reptielenman

Geliefde ‘reptielenman’ Ferry Torrez liet zijn alligators drugsgeld bewaken

Hij was de ‘reptielenman’ die een taakstraf kreeg omdat hij koffers met geld liet bewaken door zijn krokodillen. Er bleek later drugsgeld in te zitten van een vriend die crystal meth verhandelde. Onlangs overleed circusartiest Ferry Torrez (54), geliefd en gerespecteerd bij vrienden en collega’s. Maar ook vervolgd door justitie. 

Hij was goed van vertrouwen, en kende geen angst. Niet voor zijn dieren, maar ook niet toen hij uit de kast moest komen als homoseksuele man. Wel had hij te lijden onder de kritiek dat dieren niet meer in circussen zouden moeten optreden. Maar hij had daardoor niet minder werk als showman en circusartiest, stelde hij zelf.

Tot Ferry ‘Torrez’ P. in 2016 werd aangehouden voor de vermeende hulp bij het witwassen van drugsgeld. Hij deed dat door gesloten kluiskoffers met geld voor een vriend in bewaring te nemen op een spectaculaire plek: in het verblijf van zijn krokodillen, in de schuur achter zijn huis.

Ze zaten verstopt tussen planten, in een richel van twee terraria met alligators. Om bij de drie koffers met daarin ruim 200.000 euro aan contant geld te kunnen komen, moest de politie eerst een aantal levensgrote krokodillen op het droge laten brengen, om vervolgens het water uit de bassins te pompen. Pas toen konden de kluiskoffers met drugsgeld worden bereikt, en geopend.

In de gevonden koffers bleken geldbedragen te zitten van 10.000 euro, 101.050 euro, en 100.050 euro. Volgens de politie afkomstig van de handel in drugs door een vriend van hem en zijn medeplegers.

Ook in circussen was Torrez een graag gezien gast.

Journalisten kwam in drommen naar de loods van Torrez aan het einde van de Ringdijk in Amsterdam-Oost nadat de politie een foto met de krokodillen bij een bericht over de arrestatie van hem en zijn medeverdachten had gezet. Daaruit viel op te maken dat het hier weleens om een ‘dierentrainer’ zou kunnen gaan, een Amsterdamse man die krokodillen houdt.

In de loop van het onderzoek ontrafelde zich wat er in deze zaak precies aan de hand was. Er kwam naar voren dat Torrez niet de enige verdachte in het dossier was. Negen anderen werden ook vervolgd. Op zes andere plekken had de politie eveneens invallen gedaan. Daarbij was ze onder meer bij hoofdverdachte Roel D. op de sleutels gestuit die pasten op de koffers die waren gevonden in het reptielenverblijf van zijn vriend Ferry.

De nieuwe Panorama ligt nu in de winkel en is hier te bestellen.

Scootmobiel & zuurstoffles

De door justitie als professionele criminele groep beschouwde bende voorzag vooral de homoscene in Amsterdam van de drug of choice: een middel dat ‘Tina’ wordt genoemd en dat onderdeel vormt van de ‘chemsex’ die mannen met elkaar bedrijven. Seks onder invloed van chemische drugs, zoals crystal meth.

Naast crystal meth verhandelde de ‘krokodillenbende’, zoals die al snel werd betiteld, ook flinke hoeveelheden cocaïne, xtc, GHB en speed. De leden waren daar volgens justitie een jaar lang mee bezig geweest voor ze werden gepakt. Hun klantenkring bestond uit ongeveer tweehonderd mensen.

Benieuwd naar de rest van het artikel? Bekijk 'm in de nieuwste Panorama of check het via Blendle.

Bizar
  • Facebook, Joost van der Wegen, Politie