Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Peter Gillis woest tijdens interview: 'Als je dit uitzendt heb je een dik probleem'

Peter Gillis doet een interview over het nieuwe seizoen van zijn realityshow. Dat verloopt alleen ietsjes anders dan gepland...

Peter

Het interview door Telegraaf-verslaggever Jeroen Holtrop begint eigenlijk heel goed. De vakantieparkbaas vertelt enthousiast over het nieuwe seizoen van Familie Gillis: Massa is Kassa. De show is een enorm succes voor SBS6.

Dit seizoen doet Peter het voor het eerst zonder zijn ex, Nicolleke. "Ik heb mijn rouwtijd gehad jongens, we zijn 1 december uit elkaar gegaan en we zitten nu in mei, dus ja", vertelt Gillis aan Holtrop. "We gaan lekker verder zonder Nicol."

Verder vertelt de realityster over zijn verhuisplannen die te zien gaan zijn in de nieuwe serie. Hij noemt zijn nieuwe woning zelf een 'paleisje'. De Telegraaf-man verbetert hem even, want het is eerder een 'paleis'. Er zit een zwembad en een bioscoop in, vertelt de vakantieparkbaas.

Peter: "Het is ff tijdelijk behelpen." In 2025 gaat de campingbaas namelijk wonen in een ander 'kasteel', maar dat wordt op dit moment nog verbouwd. Ook daarvan zal het nodige te zien zijn in het komende Massa is Kassa-seizoen.

'Ondernemertje pesten'

Wanneer de verslaggever alle negatieve berichten rondom Peter opleest - dwangsommen, een vermeende ontvoering/mishandeling, het nachtje in de cel na de vermeende mishandeling van Nicol - geeft Peter aan dat het lijkt op 'ondernemertje pesten'. Ook benoemt hij meerdere keren dat hoge bomen veel wind vangen. Gillis gaat verder niet in op de inhoud van alle berichten.

Op het moment dat Jeroen Holtrop over de 'cancelcultuur' begint, is te merken dat het sfeertje een beetje omslaat. "Ergens is het ook wel lekker toch? Er zijn mensen voor minder gecanceld", aldus de verslaggever. Hij noemt hier het voorbeeld van mede SBS-ster Johan Derksen.

Nadat de verslaggever aangeeft dat er wel heel veel negatieve verhalen worden geschreven, antwoordt Peter: "de positieve willen jullie niet zien, snap je?" Hij wil het liever over leuke dingen hebben. "Daar kwam je voor filmen vandaag."

Holtrop legt zich er echter niet zomaar bij neer, waardoor Peter wil dat ze stoppen met filmen. "Hier doe ik niet meer aan mee", zegt de Brabander. "Ik doe er niet meer aan mee hoor en als je dit uitzendt heb je een dik probleem", aldus Peter wanneer hij schijnbaar denkt dat de camera uitstaat.

Telegraaf-verslaggever Jeroen Holtrop heeft zich duidelijk weinig aangetrokken van deze waarschuwing, waardoor hij voorlopig ongetwijfeld niet meer welkom is bij Gillis. Niet in het 'paleisje' en niet in het 'kasteel'.

Entertainment
  • De Telegraaf
  • NL Beeld / _Patrick van Emst