Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Afgesneden wolvenkop gedumpt op stoep van natuurorganisatie in Duitsland

Een afgesneden wolvenkop met een bloederige bek werd gisteren door twee wandelaars gevonden voor de deur van een natuurbeschermingsorganisatie in het Duitse Nedersaksen. Mogelijk gaat het om een protest. Ook in Duitsland lopen de gemoederen over de opmars van het dier hoog op.

Afgesneden wolvenkop gedumpt op stoep van natuurbeschermingsorganisatie

Op de stoep van een natuurbeschermingsorganisatie in de Duitse deelstaat Nedersaksen is een afgesneden wolvenkop achtergelaten. Twee wandelaars ontdekten de afgesneden kop afgelopen zaterdag toen zij langs de natuurbeschermingsorganisatie in Gifhorn liepen. Een van hen beheert het Instagramaccount wildes leben in sachsen anhalts en deelde daar een foto van de lugubere vondst. Het account is opgericht om 'over wolven te rapporteren, om hun slechte reputatie en nepnieuws te vernietigen'.

Volgens de Duitse krant Bild is de politie een onderzoek gestart naar de afgesneden kop. De tong was ook uit de bek van het dier gesneden. Daarbij onderzoekt de politie of deze vondst verband houdt met een wolvenlichaam zonder kop dat op 23 maart 2023 werd gevonden.

Fikse boete

De dader hangt een hoge boete boven het hoofd. De wolf is een beschermde diersoort. Hierdoor staat er een boete van maximaal 50.000 euro op het vangen, verwonden of doden van een wolf, evenals het vernietigen en beschadigen van diens verblijfplaats.

Wolvenbeschermingsorganisatie Wolfsschutz-Deutschland heeft inmiddels aangifte gedaan. "Wij van Wolfsschutz-Deutschland zijn absoluut ontzet door deze wrede daad en stellen niet alleen een strafrechtelijke vervolging in, we loven ook een beloning uit van 3.000 euro voor informatie die leidt tot de arrestatie(s) van de dader of daders."

In Duitsland lopen de gemoederen over de opmars van het dier hoog op. Ook daar willen boeren hun vee beschermen: schapen worden bijvoorbeeld doodgebeten door de wolf. Natuurbeschermingsorganisaties willen de wolf echter de gelegenheid geven om zich op meer plekken te vestigen.

Nieuws
  • Bild, RTL Nieuws
  • Steve (Pexels)