Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

FOTO: zo zag BBB-opperbaas Caroline van der Plas er als jonge meid uit

Andere tijden...

Caroline van der Plas

Caroline en haar partij hebben kei- en keihard de verkiezingen gewonnen. Nog nooit eerder deed een politieke partij wat de BoerBurgerBeweging voor elkaar heeft gekregen afgelopen woensdag: in alle provincies de grootste worden.

Als je de uitslag van de Provinciale Staten-verkiezingen vertaalt naar zetels in de Eerste Kamer, wordt duidelijk dat de BBB ook daar de komende vier jaar een serieuze kracht is geworden. Met 16 zetels wordt de partij de grootste in de Senaat. En Caroline? Die heeft inmiddels sterrenstatus verworven.

'Tenger mooi meisje'

Ja, iedereen kent nu de karakteristieke kop van Caroline wel. Maar hoe zag de nuchtere politica er vroeger eigenlijk uit? Volgens VI-man Johan Derksen was ze in het verleden juist 'een tenger mooi meisje'. Als reactie op die uitspraak slingerde Van der Plas een aantal foto's online.

"Nou, dit was de tijd die Johan bedoelde. Ja, dit ben ik, in de jaren tachtig", schrijft ze bij de plaatjes. Haar exacte leeftijd op de foto's vermeldt de BBB'er niet, maar aangezien ze in 1967 is geboren, zal Caroline ergens tegen de twintig geweest zijn. Iets jonger wellicht.

Zal de stevige boerentante ooit weer hetzelfde postuur krijgen als ze toen had? Wie zal het zeggen. Van der Plas is zwaarder geweest dan ze nu is en "d’r moet nog meer af, dat weet ik", zei ze eerder deze maand. "Maar we zijn op de goede weg." Met haar contacten is het in ieder geval geen onmogelijke opgave om elke dag een portie verse groenten te regelen.

Entertainment
  • Beau Monde
  • NL Beeld / Regiofotografie