@media (max-width: 679px){#fig-6418a9df877d6 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-6418a9df877d6 img{#fig-6418a9df877d6 img.lazyloading{width: 624px;height: 468px;}}@media (min-width: 680px) and (max-width: 680px){#fig-6418a9df877d6 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-6418a9df877d6 img{#fig-6418a9df877d6 img.lazyloading{width: 980px;height: 735px;}}@media (min-width: 681px) and (max-width: 1000px){#fig-6418a9df877d6 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-6418a9df877d6 img{#fig-6418a9df877d6 img.lazyloading{width: 1290px;height: 726px;}}@media (min-width: 1001px) and (max-width: 1440px){#fig-6418a9df877d6 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-6418a9df877d6 img{#fig-6418a9df877d6 img.lazyloading{width: 1400px;height: 788px;}}@media (min-width: 1441px){#fig-6418a9df877d6 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-6418a9df877d6 img{#fig-6418a9df877d6 img.lazyloading{width: 1900px;height: 814px;}}Stan T.

Stan T. spreekt vanuit de bajes: ‘Ik een meesteroplichter? Dat slaat nergens op!'

Limburger Stan T. (25) zit inmiddels al een jaar in de cel op verdenking van het plannen van een moord op zijn ex-vrouw én oplichting. Hoe is het met hem? “Nadat ik die 600 euro terug had, kon ik niet stoppen. Toen is het uit de hand gelopen.”

Het contact tussen Stan T., die in de bajes met meerdere familieleden belt én een nieuwe vriendin – ene Ewa – heeft, en de journalist van dit weekblad bestaat al vele maanden. De Limburger bleek een vasthoudende man te zijn als het over zijn eigen uitspraken ging. Daar hield hij zich aan en die wilde hij, waar nodig, meerdere malen aangevuld hebben. Eens in de zovele weken liet hij via één van zijn twee advocates correcties aan de redacteur van Panorama toekomen.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Meer dan tien velletjes met onderstreepte zinnen en woorden in koeienletters stonden daar onder andere in. Stan T. bleek ook een man van uitroeptekens te zijn, om zo zijn mening extra te kunnen benadrukken. Daar dan wél altijd netjes ‘dankjewel’ aan toevoegend. De gekozen toon door T. in zijn ellenlange geschriften was altijd netjes naar de journalist toe. Hij wilde voor het eerst tegenover Panorama zijn uitgebreide verhaal vertellen.

Hem werden gebeurtenissen, beweringen van anderen en feiten voorgelegd, waar hij op kon reageren. Stan T. bleek zeker niet op zijn mondje gevallen en kwam met zeer uitgebreide reacties. Als een soort van wederhoor, soms. Hij vreesde klaarblijkelijk niks. Dit terwijl de rechtszaak tegen hem in verband met het, volgens justitie, plannen van de moord op zijn ex-vrouw nog loopt. Het is nog onduidelijk wanneer het inhoudelijke proces in deze zaak zal gaan plaatsvinden.

Wat wél duidelijk is, is dat Stan T. nog altijd achter slot en grendel zit. Zijn voorarrest is al meerdere keren verlengd door de rechtbank.

Afijn, hier volgt het interview.

Hoe vul je tegenwoordig je dagen in, in de PI Dordrecht? Krijg je psychologische begeleiding van deskundigen?

“Nee, ik krijg geen psychologische begeleiding van deskundigen, want ik heb dat niet nodig. Er zijn anderen die psychologische begeleiding nodig hebben, zoals mijn laatste twee exen. Die kunnen die hulp goed gebruiken. In plaats van halve dagen werk ik hele dagen in de PI. Uiteraard niet voor het geld, maar dan ben ik de hele dag van de cel af. Ik ben voorman daar en had een hele goede verhouding/contact met de werkmeesters. Samen met een medegevangene kook ik, verder sporten we en luisteren we Nederlandstalige muziek. En nee, ik heb geen psychologische begeleiding van deskundigen.”

Heb je contact met de buitenwereld?

“Natuurlijk heb ik contact met de buitenwereld: dagelijks per telefoon met mijn vader, oma en met mijn allerbeste vriend. Ook met alle drie per post, die ik altijd zorgvuldig beantwoord. Met mijn moeder af en toe per telefoon en andere familieleden. Ik krijg hier in Dordrecht wekelijks bezoek. Ik ben qua relaties klaar met Nederlandse vrouwen en heb inmiddels contact met een Poolse. Zij is 36 jaar en heet Ewa.”

Wat kun je vertellen over het gezin waaruit je afkomstig bent? Heb je broertjes of zusjes?

“Ik heb een broertje, hij is twee jaar en tien maanden jonger dan ik. Verder bestaat het gezin waaruit ik afkomstig ben uit mijn vader, mijn moeder en een hond.”

Hoe kijk je terug op je jeugd?

“Mijn jeugd was goed. Ik stond op zaterdag meestal in het doel op het voetbalveld, ik was keeper en tevens aanvoerder bij de jeugd van VV Vlodrop. Als ik niet in het doel stond, rende ik meestal over het hele veld als scheidsrechter voor de KNVB. Maar ook ’s zondags was ik op het voetbalveld te vinden.

Vanaf een jaar of tien ging ik op zondag wekelijks met mijn vader mee. Hij was trainer van een aantal eerste elftallen bij de senioren en ik stond langs de lijn te kijken. Ieder weekend was het bijna voetbalweekend, daar keek ik heel de week naar uit. Ik had een hekel aan school, maar dat móest.

Het liefste was ik alleen met voetballen bezig. In de weekenden was ik dus altijd samen met mijn vader en was mijn broertje thuis bij mijn moeder. Daarom betekent mijn vader ontzettend veel voor mij! Na de jaren dat ik ouder werd en te oud werd om jeugdvoetbal te spelen, ging mijn amateurclub fuseren met een andere club, PSV’35 uit Posterholt.

Hier was ik het niet mee eens en mijn vader ook niet. Hij was de secretaris van deze club, was hier dag en nacht mee bezig. Mijn pa was misschien wel de belangrijkste persoon binnen de club. Het erge was dat de personen die de fusie wilden en regelden, denken dat ze heel wat zijn, vele praatjes hebben, maar niets of slechts de helft uitvoeren.

Het waren enkele sukkeltjes die een hoge pet van zichzelf op hebben en in Vlodrop en Posterholt wonen. Als deze mensen mijn verhaal lezen, weten ze zelf heel goed wat ik hiermee bedoel. Toevallig was dat er in het seizoen dat er gefuseerd werd, mijn vader een contract als trainer in Duitsland tekende.

Toen ben ik als keeper meegegaan en heb daar in het eerste en tweede elftal gekeept, op de zondagen. Verder heb ik nog een seizoen daarna als scheidsrechter voor de KNVB gefloten. Ik floot mooie oefenwedstrijden waaronder in het seizoen 2016-2017 de oefenwedstrijd KSV Horn-VVV Venlo.

Ook ging ik ieder weekend naar profvoetbalwedstrijden kijken. Eerst samen met mijn vader meestal op zaterdagavond en vanaf mijn vijftiende/zestiende alleen. Sowieso op vrijdagavond alle thuis- en uitwedstrijden van VVV Venlo. Ik had een seizoenskaart en was capo van de harde kern van die club. In het seizoen 2016/2017 promoveerde VVV naar de eredivisie en ik stond iedere wedstrijd met een megafoon op de tribune. Zo zorgde ik samen met een paar anderen dat er altijd voldoende sfeer was. Ook ging ik vaak naar PSV kijken, maar ook andere wedstrijden in de buurt. Ik heb overigens nooit een seizoenskaart van Fortuna van de heer H. geleend en dus die ook niet kúnnen teruggegeven, dat is een bewuste leugen geweest van hem in de hoop dat dit mij problemen zou opleveren omdat ik als capo van de harde kern van VVV Venlo uiteraard geen seizoenskaart van Fortuna kan en mag hebben. Het enige wat ik jaren geleden van de heer H. kreeg waren voetbaltickets voor sommige wedstrijden in het profvoetbal. Dit waren scoutingskaarten die ik dan bij de ticketing moest ophalen.

Na de thuiswedstrijden van VVV ging ik dan op vrijdagavond op stap in Venlo, meestal met dezelfde jongens. Van feestjes en gezelligheid heb ik altijd gehouden. Vaker zong ik karaoke, in de kroeg. Ik lag goed in mijn vaste uitgaansgroep en de meeste mensen mochten mij wel. Ook toen ik nog een blanco strafblad had en er geen media-aandacht was.

Ook speelde ik computerspelletjes, zoals dagelijks uren FIFA op de Playstation. Achter de meisjes aangaan? Daar had ik geen tijd voor. De eerste relatie kreeg ik pas toen ik 16 was, maar zij liep achter mij aan in plaats van ik achter háár. En mijn eerste serieuze relatie kreeg ik toen ik net twee maanden 18 was met een meid die op dat moment 26 was.

Ik heb meestal oudere vrouwen gehad omdat ik altijd een serieuze relatie wilde. Stabiliteit en zo snel als mogelijk huisje, boompje, beestje.”

Hoe is je contact met je ouders?

“Nu ik gedetineerd zit, bel ik bijna dagelijks met mijn vader, net zoals met mijn oma. Hij doet altijd alles wat hij kan voor mij en zal altijd een van de belangrijkste personen op deze wereld voor mij zijn. Met mijn moeder zit het iets anders. Vanaf mijn achttiende werd ons contact steeds slechter en minder…

Mijn moeder is een geweldige vrouw die gewoon netjes volgens de regeltjes wil leven. Als het aan mijn moeder had gelegen, had ik nu nog steeds voor een minimaal bedrag achter de broodafdeling van de PLUS-Supermarkt gestaan waar ik werkte in combinatie met mijn MBO-opleiding Detailhandel.

Wij zaten nooit op een lijn, denken wij totaal anders en had ik met mijn moeder discussies waar wij nooit uitkwamen. Mijn vader werd er gek van. Mijn tatoeages heeft mijn moeder nooit geaccepteerd, zij vindt tattoos afschuwelijk. Ik sta aardig vol en zij zegt altijd: Zo heb ik je niet gemaakt, zo ben jij niet uit mij gekomen.

Wanneer kwam je voor het eerst in aanraking met de politie?

“Dat was op mijn zestiende. Ik werkte toen bij de Kijkshop in Venlo en er werd gezegd dat ik geld uit de kassa verduisterd zou hebben tijdens mijn diensten. Ik ben er door ander personeel toen ingeluisd, plus door de mensen van het hoofdkantoor van de Kijkshop. Ik heb toen niet in detentie moeten zitten. Ik kreeg een geldboete van 250 euro en een voorwaardelijke taakstaf van twintig uur opgelegd. Ik ben ten onrechte veroordeeld, maar heb dit geaccepteerd omdat mijn moeder er vanaf wilde zijn. Omdat ik minderjarig was, moest zij namelijk in de rechtbank aanwezig zijn. Dat vond zij verschrikkelijk en daarom tekenden wij geen hoger beroep aan.”

‘WANNEER JE MISBRUIK VAN MIJ MAAKT OF MIJ ONRECHT AANDOET, VERANDERT MIJN GOUDEN HART IN EEN HART VAN STEEN’

Wat ben jij, als je naar jezelf kijkt, voor een kind geweest en hoe zie jij jezelf nu als persoon?

“Als kind was ik heel lief, maar zeker heel respectvol. Ik kan nu een engeltje maar ook een bengeltje zijn. Wanneer iemand goed met en voor mij is, ben ik dat ook. Dan doe ik alles voor je en kun je dag en nacht op me rekenen. Achteraf gezien is van mijn goedheid misbruik gemaakt, onder andere door mijn twee laatste exen.

Wanneer ik je niet mag, klaar met je ben, je misbruik van mij gemaakt hebt, een spel met me hebt gespeeld/speelt en/of je mij onder andere onrecht aandoet en/of beloften en/of afspraken niet nakomt, verandert mijn gouden en goede hart in een hart van steen. Ik heb twee gezichten en je kunt twee kanten met mij op, de keuze ligt meestal bij de ander. Ik behandel (bijna) iedereen zoals zij mij behandelen.”

Ben je lid geweest van motorclub Satudarah? Waarom had je hiervoor gekozen? En hoe is dat volgens jou nu gegaan met betrekking tot de verwijdering van die tattoo van de motorclub?

“Voor wat betreft Satudarah ga ik niet te veel delen met de media, dat is een afspraak die gemaakt is. Ik en enkele anderen weten hoe het zit en wat anderen zeggen en/of schrijven moeten zij weten maar er is tot nu toe geen enkel verhaal dat klopt. Wel wil ik iets vertellen over de tatoeages van Satudarah: deze tattoo staat al jaren op mijn lichaam.

Als ik dit niet had gewild, had ik al honderden keren deze tattoo weg kunnen laten laseren. Maar al mijn tattoos staan met een reden op mijn lichaam. Deze vertellen iets over mijn verleden en/of heden. Ook deze tattoo midden op mijn borstkas, het is een teken van dank. De foto die van de tattoo verspreid is, is gefotoshopt.

De meeste mensen waaronder politie en justitie denken als ze deze indiaan zien, een motorhesje zien of het woord Satudarah horen dat het een criminele organisatie is, dat het criminelen zijn die een negatieve stempel hebben en daarop beoordeeld worden.

Maar er wordt niet gekeken naar wat leden goed doen en dat hier mensen bij zitten met een hart van goud. Ik heb de tatoeage van Satudarah zwart laten inkleuren door een tatoeëerder. Ik heb nooit mensen uit naam van Satudarah bedreigd, dat klopt niet. En dat heeft ook niks met die tattoo te maken.”

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_middle_article');

Je bent in het verleden veroordeeld voor mishandeling? Dat klopt toch? Hoe kijk jijzelf naar deze zaak en wat vind je van de veroordeling?

“In eerste aanleg ben ik inderdaad veroordeeld voor mishandeling. Ik heb hoger beroep hiertegen aangetekend. Dit hoger beroep zou 29 juni 2022 behandeld worden, maar dat is al twee keer uitgesteld. Er worden mij drie strafbare feiten ten laste gelegd. In eerste aanleg ben ik voor allen veroordeeld, maar voor twee strafbare feiten behoor ik (deels) vrijgesproken te worden. Feit 1 is dat ik twee personen mishandeld heb door onder meer met een voorwerp te slaan. Hier dien ik volledig van vrijgesproken te worden. Feit 2 is dat ik samen met een ander een ruit heb vernield en een telefoon heb weggemaakt. Hier dien ik ook van vrijgesproken te worden. Feit 3 is dat ik samen met een ander zonder toestemming gedurende de nacht een woning ben binnengedrongen. Dat klopt grotendeels, alleen nacht moet avond te zijn. Alleen voor dit feit behoor ik veroordeeld te worden!”

Hoe zie jijzelf die forse beschuldigingen aan jouw adres dat je mensen oplicht door geld in je eigen zak te steken?

“In 2021 ben ik een keer veroordeeld voor oplichting, dat klopt. Dit was voor een zaak uit 2017 waarvoor ik in dat jaar ongeveer 3,5 maand in voorarrest heb gezeten in de gevangenis in Sittard. Na 3,5 maand is mijn voorlopige hechtenis voor deze zaak geschorst. Deze reeks oplichtingen is van jaren geleden: van 2017 en daarvoor.

Van de rechtbank in Roermond heb ik in 2021 vijftien maanden onvoorwaardelijke gevangenisstraf opgelegd gekregen, wat betekent dat ik nog ongeveer 6,5 maand hiervan moet uitzitten. Tegen deze veroordeling en straf ben ik in hoger beroep gegaan, maar op advies van mijn advocate in die zaak, mevrouw Gitte Stevens-Waltmans, heb ik mijn hoger beroep ingetrokken waardoor deze straf de definitieve straf is.

Moet ik jaren na die zaak nog steeds als oplichter gezien worden?! Verder is het ook niet zo dat ik er tonnen of miljoenen mee verdiend heb, dus de naam meesteroplichter slaat naar mijn mening nergens op!”

Je zou ook mensen hebben opgelicht met kaartjes voor Champions League-wedstrijden. Hoe zit dit volgens jou precies?

“Toen ik een jaar of zestien was, werd ik samen met een toenmalig maatje van mij zelf opgelicht. Ik ‘kocht’ vier passe-partouts om drie thuiswedstrijden van PSV in de groepsfase van de Champions League te kunnen bezoeken. Ik maakte een bedrag van 600 euro over per bank, maar na de betaling bleef een reactie van de ‘verkoper’ uit en werd duidelijk dat ik opgelicht was.

Het bedrag van 600 euro betekende meer dan een maand vier dagen in de week werken voor mij. Mijn loon was maandelijks ongeveer dat bedrag. Ik ben dus toen gaan denken: wat een ander kan, kan ík ook. En ben dus zelf advertenties op Marktplaats gaan plaatsen. Zo wilde ik dus die 600 euro terugkrijgen, door anderen op te lichten.

Dát is dus de reden en zo is helaas alles begonnen. Maar het ging zo snel en makkelijk dat ik nadat ik ‘mijn’ 600 euro terug had, niet kon stoppen. Zo is het dus uit de hand gelopen… Wat ik toen gedaan heb, is niet de juiste optie. En valt niet goed te praten! Als ik de tijd kon terugdraaien, had ik dat gedaan. Maar dat kan helaas niet…”

Je verbleef tot je laatste arrestatie in België. Waarom was je daar gaan wonen?

“Enkele dagen na Sinterklaas in 2020 had ik besloten om Tilburg, waar ik op dat moment woonde, te verlaten. Eén van de redenen was dat ik ruzie met mijn toenmalige vrouw kreeg. Ik vertrok halsoverkop en sliep bij een goede vriendin en haar kinderen. Hier kreeg ik echter mijn rust niet. Via Airbnb vond ik iets in Antwerpen en daar heb ik ongeveer een maand gezeten.

De afstand Tilburg-Antwerpen was te doen waardoor ik mijn zoontje kon blijven zien. Dat was wel een must. Ik leerde in België steeds meer mensen kennen, vandaar dat ik een appartement aan de Belgische kust huurde op 100 meter van het strand. Ik was altijd werken en bijna nooit thuis. Mijn twee gokkantoren lagen op twintig minuten en een uur rijden van Blankenberge.

Dus ik probeerde voor de zoveelste keer een nieuw leven op te bouwen in België. Ik ben vanaf nul weer moeten beginnen na de zoveelste relatiebreuk. Ik had alleen wat kleren, geld en een telefoon, meer niet.”

Je wordt door justitie nu ook beschuldigd van het uitlokken van de moord op de moeder van je kind, een zogenoemde moord op bestelling. Hoe kijk jij tegen deze zeer forse aantijging aan? Deze moord op bestelling zou jij gedaan hebben op het darkweb. Klopt dit? Zo ja, waarom heb je dat gedaan? Zo nee, waarom klopt de beschuldiging van justitie volgens jou niet?

“Op deze vragen ga ik inhoudelijk niet in, omdat ik mij (op dit moment) beroep op mijn zwijgrecht. Datzelfde geldt voor de verdenking dat ik mensen met vakantiehuisjes zou hebben opgelicht: zwijgrecht.”

@media (max-width: 680px){#fig-6418a9df8898b img.lazyloading{background: #eee;}#fig-6418a9df8898b img{#fig-6418a9df8898b img.lazyloading{width: 624px;height: 0px;}}@media (min-width: 681px) and (max-width: 1320px){#fig-6418a9df8898b img.lazyloading{background: #eee;}#fig-6418a9df8898b img{#fig-6418a9df8898b img.lazyloading{width: 980px;height: 0px;}}@media (min-width: 1321px){#fig-6418a9df8898b img.lazyloading{background: #eee;}#fig-6418a9df8898b img{#fig-6418a9df8898b img.lazyloading{width: 1272px;height: 0px;}}
Stan T. op de cover in mei 2022. Lees hier het complete artikel.

Er zijn vrouwen die hebben verklaard dat jij ze zou lastigvallen, bedreigen zelfs. Hoe zie jij dit? Je zou ook in naam van vrouwen spullen bestellen en hen daardoor in de schulden hebben gestoken. Klopt dit volgens jou? Zo ja, hoe ben je hiertoe gekomen?

“Met het woord ‘vrouwen’ bedoelt u er twee die de slachtofferrollen heel goed spelen. Zou iemand zijn ex niet bellen of appen hoe het met zijn of haar zoon gaat? Ik zie dit dus zeker niet als lastigvallen en bedreigen, maar als vader die wil weten hoe het met zijn zoon is en wanneer hij hem kan zien. Voor één keer vertel ik nu via Panorama mijn kant van het verhaal, ook al valt dit mij zwaar. Mijn ex houdt mijn zoontje bij mij weg sinds onze relatiebreuk in januari 2021. Zij zet mij sindsdien buitenspel! Zelfs toen ik geld voor benzine naar haar stuurde, kwam zij onze afspraken niet na. Als ik dit andersom had gedaan, dan had ik vast en zeker ontvoering en ordeverstoring achter mijn naam gehad. Het is zelfs zo erg dat zij de Raad voor de Kinderbescherming vrijwillig om een Onder Toezicht Stelling (OTS) voor onze zoon gevraagd heeft. Dit zegt meer over haar dan over mij maar dit is nog niet alles.

Alles werd nog erger sinds mijn ex-vrouw weer een relatie heeft met de man waar ze ook al een relatie mee had vóór ónze relatie. Dit was vrij snel na onze relatiebreuk. Deze man ging zich met alles bemoeien en stuurde berichten naar mij vanuit nep-accounts en de accounts van mijn ex, onder andere via haar Insta. Via deze weg ben ik door hem lastiggevallen en bedreigd. Het begon met de uitdagende opmerkingen, dat hij mijn zoontje wel iedere dag vast heeft, knuffelt en liefde geeft.

Daarna volgden bedreigingen richting mij, mijn vader, mijn oma en mijn broertje. Maar het allerergste is dat hij via de Insta van mijn ex stuurde dat als ik niet zou stoppen om contact met haar op te nemen, dat hij er dan voor zou zorgen dat mijn zoontje rauw in zijn kontje geboord zou worden! Daarna heeft hij foto’s gestuurd van een miskraam, dat mijn zoontje dat had moeten zijn. Dit is zo erg en zo ziek dat ik hem dat nooit kan en zal vergeven. Ook dat mijn ex dit accepteert en zulke uitlatingen over ons zoontje goedkeurt.

Zo’n mafkees zit dag en nacht bij mijn zoontje. Mijn advocaten hebben dit inclusief alle bewijzen gemeld bij de Kinderbescherming Brabant, maar tot mijn groot ongeloof doet men daar helemaal niks.”

En dan is er dus nog een ex?

“Mijn laatste ex, C. uit Venlo, was heel erg ziek toen ik haar leerde kennen. Ze lag ziek op bed in de woonkamer en verplaatste zich in een rolstoel. Op dat moment was ik eigenlijk niet op zoek naar een relatie maar het kwam er toch van omdat ik dag en nacht voor haar bezig was. Ik wilde dat zij zo snel mogelijk beter werd, ze had enorm veel pijn en ik zag haar lijden. Niemand wil een vrouw én moeder van op dat moment 35 jaar zo zien. Ik ging met haar ziekenhuis in en uit, na drie maanden was zijn gelukkig weer beter. Zij bedankte mij en beloofde me van alles, maar dat bleken achteraf gezien allemaal loze beloftes. Toen ik in het Belgische Dendermonde een maand in voorarrest zat in afwachting van mijn overlevering naar Nederland, beëindigde zij in januari 2022 telefonisch onze relatie. Na onze relatie ben ik er achter gekomen dat zij heel veel tegen mij heeft gelogen en spelletjes heeft gespeeld. Tot mijn grote verbazing had zij mijn appartement in Blankenberge opgezegd en helemaal leeggehaald. Zelfs een verzameling voetbalshirts ben ik kwijt, allerlei andere spullen ook. Ik heb meerdere aangiftes tegen haar gedaan en mijn advocaat heeft meerdere civiele zaken tegen haar aangespannen die nog voor de rechter moeten komen.

Ik heb haar trouwens niet in de schulden gestoken, want die had zij al vóór onze relatie. Ik vind dat ik van haar nog tussen de 40 en 50 mille moet gaan terugkrijgen. Dit alles is klaarblijkelijk mijn ‘dank’ van haar, ik ben bij de politie in Venlo en Tilburg én in het tv-programma Undercover in Nederland onterecht neergezet in het kwaadste daglicht.”

Denk je weleens: ik wil dit leven met alle onrust en politie achter me aan niet meer?

“Op 8 oktober 2020 toen mijn zoontje geboren werd, was het eerste dat ik hem beloofde dat ik hem te allen tijde zou beschermen voor deze gekke en gevaarlijke wereld. Ik heb ook altijd gezegd dat als ik een dochter had gekregen, ik voor de rest van mijn leven levenslang had. Sinds mijn zoontje was geboren, wilde ik een leven met onrust en politie achter mij laten. Ik heb gezegd en beloofd dat ik een ander leven te gaan leiden. Daar was ik (grotendeels) mee bezig vanaf de geboorte van mijn zoontje tot en met mijn arrestatie in december 2021.”

Wij hebben een vals rijbewijs op jouw naam in ons bezit. Hoe verklaar je dat dit in omloop is?

“Ik heb dit rijbewijs nooit gebruikt. Ik heb een geldig rijbewijs, dus ik heb dit niet nodig! De heer H. uit Maastricht (een man die stelt door Stan T. te zijn opgelicht, red.) heeft deze onwaarheid verspreid. Hij geeft informatie die niet klopt, doet dat bewust in de hoop dat ik dan problemen krijg. Hij pleegt identiteitsfraude en stalkt mijn advocate. Die man heeft een hele hoop van mij en gebruikt mijn oude account op Instagram. Ook verstuurt hij dingen vanaf mijn oude gsm en oudere mailadressen van mij. Het is zelfs zo erg dat hij in 2017 in het ziekenhuis van Roermond zich voorgedaan heeft als mijn vader om medische informatie over mij te krijgen. Bovendien heeft hij zich tijdens een rechtszaak voorgedaan als journalist met een valse perskaart.”

Je wordt door mensen beschuldigd van het aanbieden van voetbalshirts en die dan niet te hebben geleverd. Hoe zit dit volgens jou?

“Ik verzamel gedragen en gesigneerde voetbalshirts. Ik verkocht deze niet. En het verhaal dat ik gezegd zou hebben dat het bedrag van geveilde voetbalshirts voor zieke kinderen geweest zou zijn, is een samengespannen verhaal van onder andere één van mijn exen geweest. De aantijging dat ik uit naam van een doodziek kind geld van mensen zou hebben afgetroggeld, is vals. Dit is een samengespannen verhaal tussen één van mijn exen en de heer H. geweest.”

Je stelt dat je in een eerder stadium in het Duitse Schifferstadt hebt vastgezeten. Voor welk feit was dat?

“Dat was voor het witwassen van geld. Er wordt zoveel verteld, men probeert mij kapot te maken.”

Je hebt je voorgedaan als vertegenwoordiger van een kermisattractiebedrijf en dat dit bedrijf ook daadwerkelijk als zodanig stond ingeschreven in de KvK. Waarom en met welk doel had je ervoor gekozen om dit te doen? Zat jij in de kermiswereld?

“Ik heb me niet vóórgedaan als vertegenwoordiger van een kermisattractiebedrijf, want dit bedrijf bestond en ik zat in de kermiswereld. Zo heb ik op kermissen, braderieën, jaarmarkten en kerstmarkten gestaan. Ik had twee grijpkranenattracties, een suikerspin- en een oliebollenkraam. In het voorjaar van 2020, toen corona in de beginfase zat, heb ik alles verkocht.”

Anders nog iets?

“Ik wil nog kwijt dat ik, naast Gitte Stevens-Waltmans, ook nog Lindsay van de Dungen heb als mijn advocate. Zij doen heel veel voor mij.”

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws