Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Ferry Doedens doet boekje open over OnlyFans-account: 'Heel schijnheilig vind ik dat'

De acteur is nog steeds actief op het 18+platform en legt uit waarom hij voorlopig ook lekker doorgaat.

Ferry Doedens

Inmiddels weet iedereen dat acteur Ferry Doedens spannende filmpjes online zet en hier geld aan verdient, maar in 2020 leidde het tot een hoop heisa. Doedens schoof zelfs aan bij Jinek om een soort excuses te maken voor zijn keuzes.

'Geld raakte op'

In een nieuw interview met Winq. legt de acteur uit waarom hij destijds een account op het pikante platform aanmaakte. Doedens: "We zaten midden in een pandemie en mijn geld raakte op. Spaargeld had ik nauwelijks en toen vertelde iemand mij over OnlyFans."

Vóór die tijd had Ferry een vaste rol in GTST. In 2020 werd hij echter ontslagen wegens het overtreden van coronaregels en het meermaals niet komen opdagen op de set. Na een aantal weken besloot Doedens toen een accountje aan te maken op OF. "En toen ging het fout", blikt hij terug.

Ondanks dat de acteur niet zijn eigen naam gebruikte en zijn account blokte voor Belgische en Nederlandse gebruikers, lekten de video's uit. Zo werkt het internet. Maar Ferry zag dat niet aankomen. En om in zijn eigen woorden te spreken, was dat "best naïef, achteraf gezien."

Onder vuur

Wat volgde, was een periode waarin iedereen wel een meninkje had over Ferry Doedens. Sommige mensen vonden zijn carrièreswitch dom en ordinair. Anderen stelden dat hij vooral lekker zelf moet weten hoe hij zijn knaken verdient.

"Albert Verlinde stelde mij de vraag of ik ooit nog een 'normale' carrière zou kunnen krijgen", legt Doedens uit. "Mensen noemden mij vervolgens een pornoacteur, maar dat ben ik helemaal niet. Ik maak content in mijn eentje, niet met anderen."

Later, na de Jinek-uitzending, verdwenen de schuldgevoelens en schaamte. Doedens: "Ik besefte dat ik in feite niets verkeerd deed en het hele gebeuren te veel opblies in mijn hoofd."

Saillant detail: juist na zijn tv-optreden groeide het aantal betaalde volgers op OF aanzienlijk.

Ook heeft Doedens vandaag de dag een dikkere huid, zegt hij zelf. Hij trekt zich minder aan van wat anderen vinden en stelt dat Nederland eigenlijk een behoorlijk preuts land is.

Niet stoppen

Hoewel Ferry inmiddels weer wat tv-klussen heeft, heft hij zijn OnlyFans-account niet op. In plaats daarvan combineert hij de werkzaamheden op televisie met het maken van de pikante filmpjes. Wanneer hij wél zou kappen? "Als de views van mijn kanaal naar beneden gaan, zou ik ermee stoppen", geeft hij toe, "maar dat is nog helemaal niet het geval."

Ondertussen heeft Ferry schijt aan mensen die moeite hebben met zijn keuzes. "Sekscontent máken wordt dus blijkbaar niet oké gevonden, maar iedereen wil het wel zíén. Heel schijnheilig vind ik dat."

Lifestyle
  • Winq.
  • NL Beeld / BrunoPress