Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Vermeende plofkraakbende opgepakt: meer dan 50 kraken, 5,2 miljoen euro buit

Afgelopen maandag zijn negen mensen opgepakt in Nederland. Tegen drie andere verdachten is een arrestatiebevel uitgevaardigd. De vermeende plofkraakbende zou verantwoordelijk zijn voor tientallen kraken in Duitsland, waarbij miljoenen euro's zijn buitgemaakt.

Plofkraak

Onze oosterburen werden geteisterd door een heuse plofkraakbende. Een groep die op professionele wijze geldautomaten opblies met behulp van explosieven. Binnen een paar minuten na de knal waren de criminelen dan weer gevlogen met het geld, waarbij ze een Audi A6 S als vluchtwagen gebruikten om de Polizei te snel af te zijn.

Met name automaten in de deelstaten Beieren en Baden-Württemberg vielen ten prooi aan de bende.

Verdachten in Nederland opgepakt

Is die reeks ontploffingen nu voorbij? Dat hoopt de politie wel. Maandag werden er in Nederland negen personen opgepakt die verdacht worden van betrokkenheid bij de plofkraken in Duitsland. Drie verdachten zijn nog op vrije voeten. Tegen hen is een Europees arrestatiebevel uitgevaardigd.

De mannen die wel in hun kraag gevat zijn, hebben allemaal een leeftijd tussen de 25 en 41 jaar. Een deel van de verdachten zou bovendien een dubbele nationaliteit hebben.

De invallen van maandag vonden plaats in Posterholt, Utrecht en een garage in Roermond. Die laatstgenoemde zou de uitvalsbasis geweest zijn van de vermeende bende, die volgens de Duitse autoriteiten zeer professioneel, maar ook meedogenloos te werk ging. Bij de invallen zijn meerdere zware explosieven aangetroffen.

Duitsland is blij met de acties en heeft inmiddels om de overlevering van de negen arrestanten gevraagd.

Misdaad
  • de Telegraaf
  • Politie.nl