doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Johan Derksen moet kotsen van familie Hazes

Hoofdstuk 98347598 van de Hazes-rel gaat om geld. Johan Derksen vindt er het zijne van.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
@media (max-width: 679px){#fig-63d7ce704be9c img.lazyloading{background: #eee;}#fig-63d7ce704be9c img{#fig-63d7ce704be9c img.lazyloading{width: 470px;height: 470px;}}@media (min-width: 680px) and (max-width: 680px){#fig-63d7ce704be9c img.lazyloading{background: #eee;}#fig-63d7ce704be9c img{#fig-63d7ce704be9c img.lazyloading{width: 624px;height: 624px;}}@media (min-width: 681px) and (max-width: 1320px){#fig-63d7ce704be9c img.lazyloading{background: #eee;}#fig-63d7ce704be9c img{#fig-63d7ce704be9c img.lazyloading{width: 1290px;height: 726px;}}@media (min-width: 1321px){#fig-63d7ce704be9c img.lazyloading{background: #eee;}#fig-63d7ce704be9c img{#fig-63d7ce704be9c img.lazyloading{width: 948px;height: 533px;}}Derksen

Eigenlijk is het nooit stil rondom de Hazesjes. Sinds André senior in 2004 het leven liet, verschijnen weduwe Rachel en kinderen Dreetje en Rox met enige regelmaat in de media. De ene keer omdat een van hen met alcohol- en drugsproblemen of een depressie kampt, dan weer omdat ze met elkaar overhoop liggen. De meest recente rel is eentje uit de laatste categorie.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Erfenis

Dochter Roxeanne sleept haar moeder Rachel namelijk voor de rechter vanwege de erfenis van pa Hazes. Zij en haar testamentair bewindvoerder claimen dat Rachel eigenlijk nooit recht heeft gehad op de centen van de legendarische volkszanger. André zou drie jaar voor zijn dood in zijn testament hebben gezet dat zijn toenmalige vrouw niks zou krijgen als ze op het moment van zijn overlijden gescheiden zouden zijn, óf als er een scheidingsprocedure in gang was gezet.

Dat laatste zou volgens Roxeanne het geval zijn, wat haar en broertje André junior de enige erfgenamen zou maken. Alleen zou Rachel die informatie onder de pet hebben gehouden, aldus een stuk in weekblad Privé. Zodat Rachel zelf wat knaken kon opstrijken.

Kotsen

In Vandaag Inside gooit presentator Wilfred Genee een balletje op. Hij wil het toch even hebben over de laatste nieuwsberichten. "Dat wordt een beetje vermoeiend, toch?" vraagt hij zijn tafelgasten.

"Nou, daar moet ik van kotsen iedere ochtend", kopt Derksen in. "Daar moet ik echt van kotsen."

Hij vervolgt: "Kijk, ik heb nog nooit zo'n hysterische familie gezien. Óf die kleine heeft weer een andere juffrouw geneukt, of die dochter heeft wat. Die moeder is de ergste. Dat is een hysterica eersteklas. En als het nu zo is dat André Hazes een erfenis had en dat 'ie..."

"Je weet het wel hè", breekt Genee in, waarna Derksen uitlegt dat 'ie wordt doodgegooid met al het nieuws. Als het niet op de radio is, dan wel in alle showprogramma's.

Derksen: "Maar als dat zo is, dan is ze nog kwaadaardig ook. Als dat geld voor die kinderen bedoeld was."

'Als je een goede moeder bent, communiceer je dat met je kinderen'

Wilfred Genee stelt dat de advocaat van Rachel, Royce de Vries, inmiddels heeft aangegeven dat het verhaal niet zou kloppen. En dat zowel André junior als Roxeanne inzage krijgen in de officiële documenten.

"Als je een goede moeder bent", reageert Johan, "dan communiceer je dat met je kinderen, wat er in zo'n erfenis staat."

De ook aanwezige Van der Gijp neemt het op voor Rachel. "André wilde drie keer per jaar scheiden joh, die was toch al 15 jaar ontoerekeningsvatbaar", zegt hij. "Wat moet je ermee?"

Bekijk het volledige fragment hierboven.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws