Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Advocaten Marco Borsato over aantijgingen: 'Zijn geen feiten'

Gisteravond waren Carry en Geert-Jan Knoops, de advocaten van Marco Borsato, te gast bij College Tour. In de uitzending reageerde het advocatenduo onder meer op de aantijgingen rondom de zanger, die naar voren kwamen in de uitzending van BOOS.

Marco Borsato

Geen feiten

Marco Borsato is inmiddels onlosmakelijk verbonden met het schandaal rondom The Voice of Holland. Carry en Geert-Jan Knoops staan de zanger, die momenteel de uitkomst van het strafrechtelijk onderzoek afwacht, bij in deze zaak en waren gisteravond te gast bij College Tour. Daar reageerde het advocatenduo op de aantijgingen. "Het zijn geen feiten", zei Geert-Jan Knoops. "Het zijn op dit moment informaties die niet zijn geverifieerd door een onafhankelijke instantie." Cary vult aan: "Je moet eerst zorgen dat je de feiten kent. Het kan waar zijn, maar het hoeft niet."

Aantijgingen

In de onthullende BOOS-aflevering kwam aan het licht dat Marco Borsato tijdens zijn rol als coach van The Voice of Holland en The Voice Kids verschillende kandidaten en medewerkers zou hebben betast. Zes daarvan, waaronder drie minderjarigen, hebben zich bij de redactie van presentator Tim Hofman gemeld. Talpa-baas John de Mol kwam ook aan het woord in de bewuste uitzending. Volgens de advocaten heeft John de Mol daarin te veel zijn eigen oordeel gegeven over de aantijgingen, waardoor een verkeerd beeld is ontstaan. Carry legt uit dat 'een leek' die het programma kijkt daardoor sneller kan denken 'dat zou wel zo zijn'. "Maar dat hoeft niet zo te zijn", aldus de advocate.

Voor eigen rechter spelen

De Knoops-advocaten benadrukken in College Tour dat het de taak van journalisten is om tegels te lichten. "Je moet niet voor eigen rechter spelen", benadrukt Geert-Jan. Uiteindelijk oordeelt een rechter over de zaak, zo vindt het advocatenduo. "Marco stelt onschuldig te zijn", benadrukt Carry. "We maken ons zorgen dat de maatschappij te snel in de schuldvraag stapt. En dan wordt iemand volledig uit de maatschappij gehaald, dat is de grens te ver. Wacht eerst totdat je een oordeel krijgt van de rechter. En dan pas ga je muziek weghalen, dan pas neem je een beslissing en niet eerder."

Entertainment
  • RTL Boulevard, Metro
  • Brunopress