Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Johan Derksen: 'Het is een vervelend tegendraads k*twijf'

Ze was tot dusver één keer te gast in VI, maar vernam via via 'dat niet iedereen bij het programma het een groot succes vond', aldus de Amsterdamse. De heren van Vandaag Inside hebben inmiddels aangegeven dat ze gewoon welkom is. Ondanks dat ze 'een vervelend tegendraads k*twijf' is, vermeldt Derksen daarbij.

Stella Bergsma

Het optreden van Stella Bergsma in Vandaag Inside van afgelopen maart viel niet bij iedereen in de smaak, dat moge duidelijk zijn. De schrijfster en columniste staat vooral bekend om haar feministische inslag, over onder andere de man-vrouwverhoudingen in de maatschappij. Zo bedacht ze ook de term 'sletvrees' en omschrijft dit als 'de angst voor onbeteugelde vrouwelijke seksualiteit'.

Prima gast voor VI, moet de redactie hebben gedacht in maart. Echter trokken veel kijkers haar optreden, waarbij ze onder andere pleitte voor Sigrid Kaag als de nieuwe minister-president van Nederland, totaal niet. En ook Derksen ergerde zich mateloos aan de Amsterdamse feministe.

Niet meer welkom?

In de periode daarop verscheen Bergsma ook niet meer bij de talkshow. Waarom niet? Omdat ze niet meer welkom was, zo schreef de columniste in een post op Instagram.

Uit dat bericht: "Dat vind ik wel gek want ik was de enige tafeldame daar die ooit trending op twitter was. Weliswaar omdat iedereen woedend op me was, maar mensen woedend maken is toch juist de succesfactor van iemand als Derksen? Of gaat zoiets te ver bij een vrouw? Mag die geen foute dingen zeggen, of slechte grappen maken en alleen maar zo'n beetje besmuikt lachen om de stoute meneren?"

Zelf zou ze juist heel graag nog eens als tafeldame aanschuiven. "Toen ik daar was, dronk ik wijn, at een olijf en zei ik dat ik fan van Kaag was. Dat maakte menig VI fan bozer dan wanneer er vrouwen onvrijwillig worden gebruikt als kaarsenstandaard", stelt ze. "Interessant toch? Ik zou dat best eens met de heren willen bespreken onder het genot van een glas wijn en een olijfje."

'Wel een k*twijf'

Het bericht bereikte Derksen, die op zijn beurt een mailtje heeft gestuurd naar de gepikeerde Bergsma, zo werd duidelijk in de uitzending van VI. Naar eigen zeggen heeft hij Stella uitgelegd dat hij het helemaal niet erg vond dat ze wat recalcitrant was aan tafel. Derksen: "Wij vinden het heerlijk, mensen met een eigenwijze mening."

Bergsma is volgens zowel Genee als Derksen gewoon welkom in de show. Van een ban zou dan ook geen sprake zijn. Genee vraagt 'De Snor' nog wel even hoe hij haar achter de schermen omschreef. Derksen: "Nou, gewoon een vervelend tegendraads k*twijf heb ik gezegd."

Na deze open uitnodiging lijkt het dus slechts een kwestie van tijd voordat de Amsterdamse weer te zien is bij Vandaag Inside.

Entertainment
  • Mediacourant
  • Patrick van Emst / Brunopress.nl