Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Ali B, Jeroen Rietbergen, Martijn N. deze maand nog verhoord door politie

Een belangrijke stap in het strafonderzoek naar alle wantoestanden bij de talentenshow.

Voice

Eind april werd bekend dat het Openbaar Ministerie strafrechtelijk onderzoek gaat doen naar vier personen binnen het Voice-schandaal. Het OM destijds: "De vier aan TVOH verbonden personen tegen wie aangifte is gedaan, zijn als verdachte aangemerkt."

Het onderzoek

Ook werd gezegd dat het onderzoek waarschijnlijk veel tijd in beslag gaat nemen. Dit vooral omdat niet alleen de verdachten worden gehoord, maar ook (mogelijke) getuigen rondom de misstanden binnen The Voice of Holland.

Uit een verklaring van het OM: "Na afronding van het onderzoek zal het Openbaar Ministerie beslissen of er voldoende bewijs is om de verdachten te vervolgen of dat dit niet het geval is en er afgezien wordt van vervolging. Als er besloten wordt tot dagvaarding van een of meer verdachten dan zal dat ook het moment zijn waarop er meer informatie gegeven kan worden over de verdenkingen. Het is dan vervolgens aan de rechter om een oordeel te vellen over de schuld van een verdachte."

Ali B, Jeroen Rietbergen en Martijn N.

De eerste die wordt verhoord door de politie is naar verluidt Martijn N. De regisseur is volgens bronnen van het AD komende maandag al aan de beurt. Rietbergen en Ali B zullen beiden ook deze maand nog op het matje worden geroepen om hun kant van het verhaal te vertellen. Alle drie zijn ze door het OM als verdachte aangemerkt.

Aangiftes

In het geval van regisseur Martijn N. gaat het tot dusver om twee aangiftes, bandleider Jeroen Rietbergen heeft één aangifte tegen zich lopen en bij Ali B drie. Laatstgenoemde wordt op dit moment beschuldigd van zowel verkrachting (twee keer) als aanranding (een keer). Een van de aangiftes tegen de rapper staat los van de misstanden binnen het talentenprogramma. Dit geldt overigens ook voor de aangifte tegen voormalig Voice-coach Marco Borsato.

Of alle verdachten zich uiteindelijk zullen moeten verantwoorden voor een rechter? Dat is nog niet duidelijk. Eerst moet het onderzoek worden afgerond. Pas dan zal het OM een besluit nemen. Wanneer dat zal zijn, is nog niet bekend.

Nieuws
  • AD
  • EM-Press/Patrick van Emst/Brunopress.nl