Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Paolo F. was onder invloed toen hij carnavalisten aanreed

Volgens de Waalse krant ‘La Nouvelle Gazette’ was de bestuurder op weg naar huis na een avondje stappen.

Paolo F. was onder invloed toen hij carnavalisten aanreed

Afgelopen weekend reed de bestuurder van een zwarte BMW met hoge snelheid op een groep carnavalisten in. De aanrijding, die plaatsvond in het Belgische Strépy-Bracquegnies, kostte zes mensen het leven. Tien anderen raakten zwaargewond. In de Belgische media is inmiddels meer bekendgemaakt over de inzittenden van de auto.

Het zou gaan om de 30-jarige Paolo F. uit. Maurage en zijn neef Nino N. Eerstgenoemde zou achter het stuur gekropen zijn, nadat hij een avond op stap was geweest. Volgens La Nouvelle Gazette meldden getuigen dat F. daarbij alcohol en andere verdovende middelen zou hebben gebruikt. Officiële resultaten van het toxicologisch onderzoek moeten dat nog bevestigen.

Snelheidsjunkie

Paolo F. is al eerder in de problemen gekomen door zijn roekeloze rijgedrag. De 30-jarige kreeg in 2017 een 24-daagse rijontzegging. Zijn Facebook-account schept het beeld van een echte snelheidsjunkie. Hij plaatst frequent afbeeldingen en video’s van straatracende BMW’s. Op Instagram zette hij een foto waarop te zien is dat hij een snelheid van 260 km/u haalt in zijn eigen auto.

Onderzoek

In een persconferentie verklaarde Christian Henry, de procureur van Bergen, dat er volop onderzoek wordt gedaan naar de situatie. Voorlopig wordt de bestuurder verdacht van doodslag. Dat kan nog veranderen in onopzettelijke doodslag. Een motief is verder onbekend. “Niets wijst in de richting van een vorm van radicalisering of extremisme”, werd op de persconferentie bekendgemaakt.

De korpschef van de politiezone la Louvière heeft laten weten dat de mannen inmiddels verhoord zijn. Later vandaag worden waarschijnlijk de resultaten van een bloedtest bekendgemaakt.