Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Modetrends voor mannen: dit zijn dé trends voor 2022

Wij zetten ze voor je op een rijtje!

Modetrends voor mannen: dit zijn dé trends voor 2022

Nu Nederland weer open gaat na de pandemie die de wereld al sinds begin 2020 in de greep houdt, is het tijd om er weer flink op uit te gaan. Etentjes, voetbalwedstrijden, avonden uit met vrienden en vakanties; we mogen eindelijk weer.

Dat betekent ook dat je je joggingbroek en sweater weer achterin de kast kunt gooien om er weer wat leuker bij te lopen. Of toch niet helemaal? In 2022 zien we namelijk de athleisure trend. In dit artikel lees je daar meer over, evenals over andere modetrends voor mannen.

Comfortabele kleding is here to stay

Wacht nog maar even met die joggingbroek achterin de kast leggen. Comfortabele kleding is namelijk een blijvende trend. Als er iets is wat we geleerd hebben van de coronacrisis en de daarbij horende lockdowns is dat we comfortabele kleding heel goed kunnen combineren in onze dagelijkse looks. Dit wordt ook wel athleisure genoemd: de combinatie van comfortabele vrijetijdskleding en sportieve kleding. Hierbij spelen oversized items een grote rol. Draag bijvoorbeeld een oversized hoodie op een stijlvolle zachte broek en maak het geheel af met een paar opvallende sneakers. Nice!

Herenboxers mogen gezien worden in 2022

Waar we dit jaar ook niet omheen kunnen, zijn de kleurrijke herenboxers die in verschillende kleuren en prints te koop zijn. Nog meer dan eerder mogen herenboxers gezien worden. Dat ligt waarschijnlijk in het verlengde van de korte strakke sportbroek, die we deze lente en zomer ook terug gaan zien in de (web)winkels. Natuurlijk hoeft dit niet te betekenen dat je in een herenboxer de straat over moet gaan, maar je kunt wel kiezen voor een opvallend exemplaar onder je korte of lange broek. Laat nog net dat randje van de boxershort zien dat het liefst in een totaal andere kleur is als de tracksuit, zachte broek of jeans die je aan hebt. We zeiden het toch: herenboxers mogen écht gezien worden in 2022.

Lange jassen voor het voor- en naseizoen

Ben je dit jaar op zoek naar een mooie trendy jas? Dan zit je sowieso helemaal goed met een lange las. Dit soort jassen zijn ideaal voor het voor- en naseizoen én op van die zomeravonden waarop het net te fris is zonder jas. Ga in dat geval niet voor een heel dik materiaal, maar juist voor een wat dunnere stof zodat je die jas eventueel met een sweater of hoodie aan kunt trekken. Wanneer we het over lange jassen hebben, bedoelen we ook echt hele lange jassen. Waar je zoal aan moet denken? Bijvoorbeeld aan beige trenchcoats die tot op je knieën komen, spijkerjacks die tot over de billen vallen en lange zwarte mantels die zelfs tot op je enkels komen. Daar moet je misschien even aan wennen, maar fashionable is het zeker wel.

Bodywarmer is hét item voor 2022

Ben je nog wel voorzien van een goede jas maar wil je wel een ander item waarmee je op de koudere lente- en of herfstdagen naar buiten kunt? Kies dan voor een bodywarmer. Je gelooft het of niet, maar bodywarmers maken dit jaar weer helemaal een comeback. Dit item was in de jaren 80 en 90 van de vorige eeuw hartstikke hot. Daarna ging de bodywarmer voor een hele lange tijd de kast in of de zolder op. Tot 2022, hét jaar waarin de bodywarmer gewoon wordt gebruikt als jas voor werk, een avondje uit of een wandeling met je vriend(in). Het grote voordeel van een bodywarmer is dat je zo'n jas zonder mouwen in verschillende soorten looks kunt dragen. Zo staat een bodywarmer te gek met een nette blouse, maar ook heel tof op die athleisure look met een hoodie en joggingbroek.

Pastelkleuren zijn de basis dit jaar

Tot slot is het goed om wat meer te weten over de modekleuren van dit jaar. Die kleuren gaan echt alle kanten op. In de ene collectie zien we veel felle kleuren, zoals herenboxers in opvallende kleuren en bodywarmers in felle blauwe of rode tinten. In andere collecties zien we juist meer pastelkleuren; rustige tinten waar je veel mee kunt combineren. Die pastelkleuren zijn vooral voor de lente en de zomer van 2022 een echte aanrader. Je combineert een sweater of oversized shirt in een mooie pasteltint bijvoorbeeld goed met een denim bodywarmer of korte denim shorts. Ook staat pastel altijd heel fraai bij witte chunky sneakers of witte platte Vans in de zomer. En ja hoor: ook wanneer het om herenboxers gaat worden we heel blij van pastelkleuren.

Lifestyle
  • Unsplash