Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert
Yvonne Coldeweijer

Wat vreet roddelkoningin Yvonne Coldeweijer zelf allemaal uit?

Uit de editie van februari 2022: Ze wordt gehaat, beschimpt, bespot en verguisd door BN’ers die ze op de hak neemt. En door de concurrerende juicechannels die claimen dat ze een nieuwtje of roddel eerder brachten dan zij. Maar haar honderdduizenden volgers likken hun vingers af bij alle ongein die ze over artiesten verspreidt. Oftewel: Yvonne Coldeweijer houdt de showbizzgemoederen bezig en doet het bloed sneller stromen. Maar wie ís deze populaire vlogster en roddeltante eigenlijk?

Ze is de pain in the ass van André Hazes en de nachtmerrie van Marco Borsato. De nagel aan de doodskist van Ali B en de zeurende kiespijn van Lil’ Kleine. En zo kunnen we nog wel even doorgaan, want in sterrenland is enige tijd geleden een nieuw fenomeen opgedoken op het gebied van sappige gossip en pittige roddel, waar de betrokken artiesten op z’n zachtst gezegd niet zo blij mee zijn. Gossipjournalist Yvonne Coldeweijer (35) kan met haar juicechannel Life of Yvonne sneller anticiperen op sappig showbizznieuws dan de vier bekende roddelbladen Party, Weekend, Story en Privé.

Die moeten soms weken spitten, snuffelen, zoeken en speuren om sleaze en dirt over een nieuwe relatie, een breuk, overspel, een baby op komst of een spraakmakende hobby boven water te krijgen. Yvonne, een voormalig actrice en zangeres, krijgt de juicy details gewoon in haar mailboxje gedropt van haar bronnen, die ze omschrijft als haar spionnen.

Dat ze zeer goed ingewijd is, blijkt uit het feit dat ze al aardig wat kakelvers nieuws de wereld in heeft geslingerd en dat ze zelfs alle paparazzi en showbizzrubrieken van Nederland samen gelokaliseerd kreeg op Schiphol toen ze precies bleek te weten welke vlucht André Hazes had genomen bij zijn terugkeer van de afkickkliniek in Spanje.

Blijkbaar kan niemand meer ongemerkt wat uitvreten, want er ontgaat deze gossipdame vrijwel niets. En dat scoort uitstekend, zo zien we aan de cijfers op haar YouTube-account: Yvonne, die zichzelf als nieuwe roddelvrouw geregeld ‘Alberta Verlinde’ noemt, wordt dagelijks gevolgd door 151.000 YouTube-abonnees en 280.000 Instagram-geïnteres-seerden die álles willen weten over bekende Nederlanders. En daar hebben haar volgers ook best wat voor over, want het blijkt dat Yvonne er warmpjes bij zit deze winter…

Jaarinkomen 5 ton

Yvonne Coldeweijer post haar roddelverhalen dus zowel op Instagram als op YouTube. Daarnaast verkoopt ze haar showbizznieuws ook in een groep op het platform Telegram. Ook neemt ze af en toe een exclusief filmpje vol sappige juice op voor het showbizzprogramma RTL Boulevard. De goed ingewijde roddeltante werkt in haar eentje, dus alles wat er binnenkomt aan verdiensten hoeft ze niet te delen. En ze werkt onafhankelijk, zo vertelde ze onlangs aan Quote: “Ik heb geen werkgever die me vertelt wat ik wel en niet mag doen. En ik hoef geen BN’ers de hand boven het hoofd te houden omdat ik ze een volgende keer weer nodig heb. Ik kan en durf alles te zeggen. Daarom vinden mensen me cool en gaan ze me volgen.” Dat Yvonne haar werkzaamheden niet alleen voor de leuk en voor de fame doet, maar ook gewoon voor de harde pegels, blijkt uit een andere quote: “Geld is vrijheid. Hoe meer geld, hoe meer schijt ik kan hebben aan alles. Dat is mijn endgame.” Dat het aardig lijkt te lukken met die geldstroom, blijkt uit de berekeningen van het betreffende zakenblad, dat Yvonne een geschat jaarinkomen van een half miljoen toedicht! Dat ze trouwens met het magazine heeft gebabbeld, mag een hoge uitzondering worden genoemd. Yvonne heeft namelijk sinds ze in 2020 begon met juicen over de BN’ers - ervaren dat ze steeds meer aanvragen kreeg voor programma’s en bladen. “Ik heb toen besloten geen interviews te doen, omdat ik mainstream media niet vertrouw (lol) en ook geen hype wil zijn,” zegt ze op haar Instagram. Maar toen Quote haar vroeg voor een gesprek met als insteek het ondernemerschap was ze toch wel vereerd: “Ze wilden me graag spreken omdat ze het interessant vinden dat ik een verdienmodel heb gebouwd rondom de roddels (vanwege mijn Spion-nenleger-app) en ze wilden uitvogelen hoeveel ik verdien.” Nou, er komt een godsvermogen binnen met het babbelen over het snuifgedrag van Hazes en het buitenechtelijke geflikflooi van Borsato.

Smullen van dé roddelbitch

Velen vragen zich af waar Yvonne Coldeweijer zo plotseling vandaan komt. Ze is echter bepaald geen onbekende in het wereldje van glitter, glamour, spotlights en show. Al in 2009 probeerde ze voet aan de grond te krijgen als zangeres, toen ze meedeed aan het programma K2 zoekt K3, een talentenjacht waarin de meidengroep K3 op zoek ging naar een nieuw groepslid. De Tilburgse moest het programma vlak voor de liveshows verlaten. Een teleurstelling misschien, maar Yvonne liet het er niet bij zitten. Creatief als ze is, verzon ze haar alter ego ‘Keet!’ in 2010 en zo werd ze het gezicht van het nieuwe Telekids op RTL 8. Een slimme move, want in deze nieuwe rol kon ze ook muziek uitbrengen. Yvonne beschikt over een gouden strotje en bracht meerdere singles uit bij 8ball Music. Mede door de aandacht die ze als Keet! kreeg, werd ze benaderd voor een rol in het derde seizoen van de Vlaamse jeugdserie Amika van Studio 100, waarin ze popster Cindy speelde.

Yvonne schitterde ook in meerdere musicals; zo nam ze de rol van Glenda over van Chantal Janzen in Wicked en speelde ze Ariël in De Kleine Zeemeermin. Ook sprak ze verscheidene animatiefilms in. Drie jaar nadat ze in de huid van zangeres Keet! was gekropen, maakte Yvonne in de zomer van 2013 bekend te stoppen bij Telekids. In dezelfde periode sneuvelde haar relatie met zanger Ben Saunders, die bekend was geworden als winnaar van de eerste The Voice of Holland. Dat was even een rottijd: “Nu had ik geen vriend, geen werk, geen huis en geen hond, want die overleed in die tijd ook nog. Maar ik ben een overlever en dacht: het kan alleen maar beter worden.”

Yvonne trok twee jaar uit om te beslissen waar ze zich op wilde gaan richten. Ze wilde eigenlijk wel afstand doen van haar werk voor de camera’s en in de theaters, want ze had in al die jaren wel gemerkt dat het entertainmentwereldje niet echt haar wereldje is.

Het gaat er volgens haar soms flink nep aan toe met plastic luchtkusjes, valse schouderklopjes, loze beloftes en lege afspraken. Met haar creatieve brein startte ze in 2015 een kanaal met video’s over beauty en mode, maar een paar jaar later besloot ze een andere hoek in te duiken. Ze ging het showbizzlandschap, waar ze zelf zoveel jaren vol walging aan had deelgenomen, op een andere manier benutten. Ze startte een kanaal waarmee ze sappige wetenswaardigheidjes over bekend Nederland kon gaan bespreken. Inmiddels smullen honderdduizenden volgers van alle weetjes die ze deelt over onze sterren. In no time heeft ze zich met behoorlijk schokkende berichten weten te ontwikkelen tot dé roddelbitch van showbizzland.

André, Sarah en de coke

Daar waar de traditionele gossipliteratuur tegenwoordig veel huiveriger is dan vroeger met het brengen van belastend en nadelig nieuws over sterren, hakt Yvonne Coldeweijer er geregeld met de botte bijl in. Door schade en schande wijs geworden, houden de showbizztijdschriften zich angstvallig aan de ongeschreven wetten van hoor en wederhoor en check en dubbelcheck voordat ze iets de wereld in slingeren. Te vaak hebben hoofdredacteuren van de vier bekende blaadjes al in de rechtszaal gestaan en werd er een rectificatie of boete afgedwongen door gedupeerde artiesten die werden verdacht van duistere dingen als vreemdgaan, drugsgebruik, dronkenschap of geweldpleging. In een tijd waarin de roddelbladen op eieren lopen, gaat Yvonne Coldeweijer er op haar kanaal met gestrekt been in. Wat Yvonne allemaal oprakelt over de sterren is vaak gekoppeld aan goed ingevoerde ‘spionnen’ die ook hun bewijzen hebben. Vandaar dat ze geen blad voor de mond neemt en vrijwel alles durft te zeggen: ze is zo goed geïnformeerd doordat ze bronnen heeft die bijvoorbeeld RTL Boulevard, Shownieuws of de vier bekende roddelbladen niet hebben. Zo vertelde ze maanden geleden al op haar YouTubekanaal Life of Yvonne dingen over André Hazes die niemand anders nog wist op dat moment: “André Hazes heeft nooit onder stoelen of banken gestoken dat hij een probleem heeft met alcohol. Zijn vader had natuurlijk een heel groot alcoholprobleem en André heeft dit probleem ook. Maar in coronatijd heeft hij ons laten weten dat hij is gestopt met drinken en een healthy lifestyle volgt. Toen hij een relatie kreeg met Sarah, gaf hij aan: ik drink weer, ik hou van een borreltje en van een feestje. Maar sinds een aantal jaar is alcohol niet zijn enige verslaving geweest. Hij heeft nog een ander probleem en dat is hetzelfde probleem als zijn nieuwe vriendin heeft: een cocaïneverslaving. Dat die twee een relatie zijn aangegaan: één grote catastrofe. Ik heb de afgelopen tijd ontzettend veel berichten ontvangen over hun gebruik. Het is echt heel ernstig.

Ik heb het over dagelijks gebruik, wat ik heb gehoord. Haar ouders zijn erachter gekomen en die zijn ontzettend kwaad en gekwetst. Vader heeft hen uit huis getrapt en heeft ze beiden naar een afkickkliniek gestuurd. Sarah naar Jávea en André naar Malaga. Ik maak me eerlijk gezegd zorgen om dit koppel, want dit gaat nooit werken. Als je twee mensen hebt die zo verslavingsgevoelig zijn, dat gaat elkaar zo in stand houden... Ik hoop dat ze dit serieus nemen.”

André Hazes reageerde destijds ziedend op de geruchten die Yvonne over hem en zijn toenmalige vriendin Sarah van Soelen verspreidde: “Yvonne, ik vind alles prima wat je schrijft. En dat je mij aanpakt, moet je lekker zelf weten. Maar wat je nu doet, kan echt niet. Dat meisje is anderhalf jaar clean en dat is een hele zware tijd voor haar geweest.” André overwoog zelfs om naar de rechter te stappen, maar vond de gang naar een afkickkliniek toch logischer.

Yvonne zelf omschrijft haar online werk niet als roddelen: “Ik heb niet het gevoel iemand te pesten en ik maak altijd duidelijk of ik iets van horen zeggen heb, of dat ik er harde bewijzen voor heb.” Behalve die over André Hazes heeft ze ook behoorlijk wat privédingetjes blootgelegd van andere grote sterren. In 2020 berichtte ze bijvoorbeeld al regelmatig over de affaire van Marco Borsato en pianiste Iris Hond. Ook was Yvonne een van de eersten die wisten van de vermeende beschuldigingen over seksueel grensoverschrijdend gedrag door Borsato. Toen de gevallen zanger dreigde met een rechtszaak, voelde de roddelvlogster zich nog zelfverzekerder. Ze zei veel bewijs te hebben verzameld, maar dat niet naar buiten te kunnen brengen vanwege een vertrouwensband met een vermeend slachtoffer. Een aangifte of rechtszaak van Borsato tegen haar zou alles echter veranderen, omdat ze haar bewijzen dan wel naar buiten móest brengen.

Ook Lil’ Kleine en Jaimie Vaes hebben er behoorlijk van langs gekregen. Zo wist Yvonne te onthullen dat het hondje Bowgie van de rapper zou zijn overleden aan een overdosis cocaïne. De drugs zouden bij Lil’ Kleine op tafel hebben gelegen. Yvonne zei erover:

“Er lag schijnbaar coke op tafel en het hondje heeft cocaïne gevreten en is overleden aan een overdosis. Ik denk natuurlijk dat het een ongeluk is, maar dat soort dingen mogen toch niet gebeuren? Zeker niet als je ook nog een klein kind hebt rondlopen.” Toen Lil’ Kleines toenmalige vriendin Jaimie op Instagram riep dat ze weer een puppy zou willen, greep Yvonne in: “Zullen we het maar niet doen? De vorige keer is het namelijk een beetje misgegaan met het hondje.” Overigens was het ook Yvonne Coldeweijer die wist te melden dat de relatie was gesneuveld tussen de rapper en zijn voormalige styliste. Naast de genoemde artiesten onthult de beroepsroddeltante ook regelmatig details over dj Tony Junior, Johnny de Mol, Monica Geuze, Famke Louise, Rachel Hazes en Ali B.

‘Dat vuile, vieze teringwijf’

Wie een juice channel maakt - er zijn er namelijk veel meer dan alleen die van Yvonne - wil ook weleens een succesje claimen. En succesjes in de roddelwereld zijn primeurs en scoops. Het gaat er dan om wie er als eerste een bepaald nieuwtje naar buiten kan en durft te brengen. Wat de berichtgeving en primeurs betreft over Marco Borsato en Ali B, die worden ook weleens ten onrechte aan Yvonne toegekend of door haar geclaimd, zo vinden de concurrerende kanalen. Dit leidt tot grote woede van andere roddelvloggers, zoals Dennis Schouten en Jan Roos, die het kanaal Roddelpraat runnen. Dennis zegt over Yvonne: “Dit stierlijk vervelende grietje met een veel te dikke duim heeft de verkeerde boos gemaakt, namelijk ome Jan. Dus nu zal er geen moment meer zijn waarop ze niet een sneer kan verwachten totdat ze huilend opbelt met excuses. De boel oplichten is al erg genoeg, maar prik nooit een slapende beer wakker. Zeker niet als je zelf op je eigen beerput zit (die Jan gaat openen). Yvonne Coldeweijer deugt voor geen meter, net als de media die van haar een hit proberen te maken om Roddelpraat maar niet te hoeven noemen.”

Jan Roos zelf is iets minder genuanceerd over haar: “Die vuile vieze Yvonne Coldeweijer, dat teringwijf, jat al onze scoops. En iedereen schrijft het maar over, die tyfushonden.” Natuurlijk vinden de sterren het vrijwel nooit fijn als er over hun privélevens van alles bekend wordt gemaakt wat ze liever verborgen hadden gehouden, maar concurrerende kanalen kunnen dus ook behoorlijk uit hun plaat gaan als ze elkáár de vliegen afvangen.

De boze ex

Het is vanzelfsprekend uiterst knap hoe ze in korte tijd zo razend populair is geworden. Maar over iedereen die beroemd, bekend of populair is, wordt óók geroddeld. Is Yvonne Coldeweijer zelf van onbesproken gedrag? Of wordt er misschien ook weleens óver haar gekletst? Het antwoord luidt: zeer zeker wel! Haar ex Ben Saunders schijnt haar namelijk te hebben verlaten omdat er op een weekendtripje van Yvonne een andere man in haar hotelkamer sliep. Dat kwam pas naar buiten toen Yvonne twee jaar geleden nogal leegliep over haar zingende en tatoeërende ex. Ben zou volgens Yvonne zijn gevlucht in uitgaan en drank, waarop Bens huidige vriendin Janita Engels in juni 2019 op Instagram reageerde op Yvonnes voorbije relatie met Ben, die in 2013 strandde: “Misschien wilde Ben wel gewoon een gezinsleven, een vrouw die achter hem staat en een thuis voor hem is. Niet een vrouw die geen kinderen wil omdat ze die tijd en geld aan zichzelf wil spenderen. Niet opruimt. Pizzadozen van twee weken laat liggen. Keukenaanrecht vol vieze vaat en etenswaren laat staan.”

In weekblad Party ging Janita enige tijd geleden flink tekeer over Yvonne: “Ben en zij hadden een vertrouwensband met elkaar. Maar op het moment dat haar carrière in het slop raakte, ging ze er van alles bij halen. Ze begon continu over andere relaties om er zelf beter van te worden; dus eigenlijk beter worden over de rug van een ander. Dat vind ik echt misselijkmakend. Echt heel naar gedrag. Ze zwijgt over een inbraak die bij haar was gepleegd waardoor ze zich thuis niet meer lekker voelde. Ben heeft een goed hart; ze mocht bij hem intrekken. Die hulp heeft zij op dat moment aangenomen, dus zij voelde zich ook prettig bij hem. Als je dan jaren na dato aankomt met verhalen dat Bens carrière niet goed ging en dat hij aan de drank zat, dan heb je voor mijn gevoel niet begrepen wat normen en waarden zijn. Ik zou dan ook nooit op haar verhalen willen vertrouwen, omdat ik bij haar nooit zou weten wat waar en niet waar is. Ben voelt zelf nooit de noodzaak om iets over haar te zeggen, mede omdat hij dat hoofdstuk heeft afgesloten en hij nu heel gelukkig is. Weet je wat ik ook gek vind? Altijd als zij over de relatie praatte die ze met Ben heeft gehad, kwam er daarna een item voorbij over haar sieradenlijn, tassenlijn of kledinglijn. Er is altijd wel iets dat ze wil presenteren of aanprijzen in haar video’s. Doe dat niet over de rug van een ander. Je wordt zelf niet beter door een ander slechter te maken.”

En met die mooie, afsluitende, stichtelijke woorden eindigen we deze beschouwing over het nieuwe roddelfenomeen Yvonne Coldeweijer, die ook aan ons geen interview wil geven, maar dat we ook helemaal niet nodig blijken te hebben om toch zes sappige pagina’s over haar te maken!

Entertainment
  • Videostills Life Of Yvonne, ANP, BrunoPress e.a.