Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Haagse bronnen: 'Extra maatregelen, horeca mogelijk de sigaar'

Vrijdag hoogstwaarschijnlijk weer een persconferentie, dus Nederland wacht in spanning af wat Hugo en Mark nu weer bekokstoofd hebben. Blijft alles zoals het is? Komen er toch nieuwe verscherpingen? Niks is zeker, maar Haagse bronnen hebben alvast wat gelekt. Informatie waar ongetwijfeld niet iedereen blij mee is.

Horeca

Met de extra beperkingen van afgelopen zaterdag nog vers in het geheugen - uitbreiding toegangspas plus mondkapjesplicht - staat de volgende persconferentie alweer voor de deur. En grote kans dat het beleid wederom aangescherpt wordt, zeggen betrokken bronnen tegen De Telegraaf.

Toegangspas (nog) niet op het werk

Volgens insiders wordt de toegangspas op dit moment nog niet ingevoerd op de werkvloer en evenmin binnen het hoger onderwijs. Toch zit er volgens hen wel een uitbreiding van het QR-systeem in de pijplijn: zowel dierentuin- als pretparkbezoekers moeten binnenkort ook een code laten zien om het terrein op te komen. Dit is volgens de bronnen zo goed als zeker.

Horeca weer de klos?

Iets minder zeker, maar absoluut onderwerp van gesprek, zijn nieuwe beperkingen voor de horeca. Hotels, kroegen en restaurants zouden rekening moeten houden met extra maatregelen, waaronder de zitplicht en vroegere sluitingstijden.

Over de meeste van deze plannen is naar verluidt nog geen definitief besluit genomen. Dit gebeurt naar verwachting vrijdag pas. Het is niet uitgesloten dat sommige maatregelen direct de dag erna ingaan, op zaterdag 13 november. De kans is echter groter dat er eerst nog een debat in de Kamer wordt gevoerd.

Nieuws
  • De Telegraaf
  • Pro Shots/Koen Laureij