Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert
Modellen

De mooiste vrouwen ter wereld die in de voetsporen van mama zijn getreden

Het grote nadeel bij topmodellen: ze worden vanzelf oud en daardoor toch minder aantrekkelijk. Het voordeel van topmodellen: ze hebben vaak dochters die nóg mooier zijn dan hun moeder. Neem de 17-jarige Leni, dochter van Heidi Klum, die onlangs tot genoegen van haar 1,1 miljoen Instagram-volgers voor veel ophef zorgde door met een blote borst in het blad Rollercoaster te verschijnen. Zie hier de mooiste vrouwen ter wereld die in de voetsporen van mama zijn getreden. En vooruit, ook nog een knappe kerel om het plaatje compleet te maken…

Kate Moss & Lila Grace Hack

Jongensachtig, meisjesachtig, ondeugend, brutaal, sexy, streng, serieus, grappig, mysterieus boos, chagrijnig, lief. Kate Moss (47) was het allemaal. Maar ook verlopen, verloederd, afgetakeld. Vooral in de tijd dat ze het nog deed met de wandelende heroïnespuit Pete Doherty, bekend van de drugtemakers van Babyshambles. Ze werd coke snuivend gefilmd, wat haar veel opdrachten kostte. Ook haar rol in de heroin chic mode, waarbij modellen graatmager en met kringen onder de ogen op billboards verschenen, gaf haar een twijfelachtig imago. Zelfs Bill Clinton wond zich erover op. Nu heeft ze een dochter van 19, Lila Grace Moss-Hack. Papa is Jefferson Hack, uitgever en ex van Kate. De jonge bloem heeft de looks van haar moeder, 200.000 volgers op Instagram (mama heeft er 1,2 miljoen) en al klusjes gedaan voor Chanel, Marc Jacobs en Dazed & Confused. Lekker bezig!

Jennifer Flavin & Sistine Rose Stallone

Eigenlijk zijn we niet zo geïnteresseerd in Jennifer Flavin, in feite zei die naam ons helemaal niets, maar toen we erachter kwamen dat ze de vrouw was van man der mannen Sylvester Stallone, gunden we haar een plekje in deze erelijst. Jennifer, model, hoe raadt u het, kreeg in 1988 verkering met Sly en zes jaar later maakte hij het via de post uit. Toen kreeg hij wat met een ander model (Janice Dickinson) en samen kregen zij een kind. Dacht Sly. Maar het kind bleek niet van hem te zijn. Toen ging Rocky toch maar terug naar Jennifer. Samen kregen ze drie dochters en de middelste, Sistine Rose (23), is nu in de voetsporen van mama getreden. Ze heeft al op de cover van Elle Russia gestaan en loopt shows voor Chanel. De voetsporten van pa zijn wat minder makkelijk traceerbaar: ze heeft twee rolletjes gehad, waaronder een in Midnight in the Switchgrass. Wij vermoeden dat u die nog niet gezien hebt.

Kim Basinger & Ireland Baldwin

Zeg je Kim Basinger, dan zeg je 9 1/2 Weeks. De film waarin de actrice annex model vers fruit en lekkende ijsklontjes promoveert tot genotsmiddelen eerste klas. Het werd een flop in de bios, maar een cultfilm omdat er zoveel videobanden van werden verkocht. En denk nu niet dat Kim, die al op 17-jarige leeftijd 1000 dollar per dag verdiende met modellenwerk, niet kon acteren: voor haar bijrol in L.A. Confidential won ze een Oscar. Nou die Kim, Bondgirl in Never Say Never Again, heeft ook een dochter. Ireland heet ze. Ze heeft de looks van vader Alec Baldwin (van wie Kim in 2001 scheidde, waarna er een ware oorlog om de voogdij werd gevoerd) en heeft al op de nodige covers en filmrollen gestaan. En ze is, net als haar moeder, een voorvechter voor dierenrechten. Maar dat doet er verder niet toe.

Cindy Crawford & Kaia Gerber

Cindy Crawford stond in de jaren 80 en 90 op vele schoolagenda’s en was de natte droom van zo ongeveer elke jongenspuber. Maar ja, het supermodel had al stevige verkering met topacteur Richard Gere, waar alle meisjes stout van droomden. Miss Crawford is met haar 55 lentes nog steeds een plaatje, maar dochter Kaia is nog mooier op haar 20ste. En goed nieuws voor de jeugdige lezers: tot genoegen van haar moeder en papa, de zakenman Rande Gerber, is haar verkering met de acht jaar oudere losbandige komiek Pete Davidson uit. Intussen boert Kaia lekker: in 2018 werd ze zelfs Model van het Jaar. Kaia hééft niet eens tijd voor een vriendje…

Pamela Anderson & Dylan Lee

Er was een tijd dat er geen week voorbijging of Pamela Anderson stond op de cover van uw lijfblad. We schrijven 1995. Intussen lekte een bootfilm uit waarin ze ervoor zorgde dat de imposante jongeheer van knipperlichtvriendje Tommie Lee geen kou vatte en ze heeft ook al een carrière achter de rug als rechterhand (figuurlijk!) van Hans Klok. Nu denkt u: ah, ze heeft nu zeker een dochter die net zo mooi en sexy is en nu als model haar geld verdient? Mis! Pam heeft een zoon die dat allemaal doet. Hij lijkt wel op mama hoor, Dylan Jagger Lee, zelfde neus, zelfde mond. Hij is momenteel hét gezicht van Saint Laurent. Moeder Pamela is niet meer zo beroemd als in haar Baywatchtijd; ze is nog wel altijd prachtig. En dat zonder botox, want Pam háát fillers. Zegt ze.

Madonna & Lourdes Leon

Kent u die mop van die man die uit Lourdes honderd flessen whisky smokkelde, maar tegen de politie zei dat het heilig water was? Toen de politie een slokje nam en bijkans de keel verbrandde, riep de man: “Het is een wonder!” Nou, dat moet Madonna ook uitgekraamd hebben toen dochter Lourdes ter wereld kwam. Nu, 25 jaar later, heeft ze haar moeder links en rechts ingehaald. Lourdes Leon dankt haar achternaam trouwens aan een van mama’s fitnesstrainers. Ze is wilder, brutaler, extravaganter en getatoeëerder dan haar mams (62) en het boegbeeld van topmerken als Stella McCartney en Jean Paul Gaultier. De vraag is: kan ze ook (niet) zingen? Lourdes: “I can sing. I just don’t care about it.”

Benieuwd naar de rest van het artikel? Lees het in de nieuwste Panorama.

In de rest van het artikel zie je onder andere Lily Rose Depp, de dochter van Vanessa Paradis en Johnny Depp. Intussen heeft ze vijf films achter de kiezen en werd ze net als mama het gezicht van Chanel. Maar ook de dochter van Lisa Bonet en Lenny Kravitz: Zoë Kravitz, actrice én model.

Daarnaast lees je meer over de dochters van Nederlandse topmodellen. Want hoe is het eigenlijk met Emma Deckers, de dochter van voormalig topmodel Daphne en Wimbledon-winnaar Richard Krajicek?

Entertainment
  • ANP, BrunoPress