Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Hommeles bij partij van Sylvana Simons: complete bestuur BIJ1 Den Haag stapt op

Het is hommeles bij de partij van Sylvana Simons. Nadat de nummer twee op de lijst Quinsy Gario er afgelopen weekend keihard uitgebonjourd werd, is vandaag het voltallige bestuur van de lokale BIJ1-afdeling in Den Haag opgestapt.

BIJ1

Reden voor het vertrek van BIJ1 Den Haag is volgens henzelf de ‘giftige interne cultuur’ van de landelijke organisatie. Ze zouden actief zijn tegengewerkt en belemmerd bij het uitvoeren van hun taken.

Het landelijke BIJ1 bestuur zou bijvoorbeeld invloed hebben uitgeoefend op de berichten die op social media verschenen. Daarnaast hadden de lokale bestuursleden in Den Haag naar eigen zeggen 'te maken met negatieve fluistercampagnes door een bestuurslid van een andere lokale Bij1-afdeling'. Tot slot speelde de hele kwestie rondom Quinsy Gario een belangrijke rol in het vertrek van het voltallige Haagse BIJ1-bestuur.

Quinsy Gario

Gario, de nummer twee op de lijst, zou zich schuldig hebben gemaakt aan 'toxisch gedrag' en werd keihard gecanceld door zijn eigen partij. Quinsy werd er zelfs uit geknikkerd afgelopen weekend. Tot grote onvrede van BIJ1 Den Haag. De lokale bestuursleden spraken op social media van een 'onrechtmatige schorsing'. En volgens hen vond het landelijke bestuur dat weer niet zo leuk.

Allemaal opgestapt

Goed, dat was afgelopen weekend. Ongeveer rond dezelfde tijd dat BIJ1 bekendmaakte komende gemeenteraadsverkiezingen niet in Den Haag mee te doen. En hoewel er volgens een woordvoerder van de partij nog gesprekken over een eventuele deelname liepen, claimt de Haagste tak het tegendeel.

Lang verhaal kort: de bestuursleden - Damani Leidsman, Deborah Cameron, Mariam El Maslouhi, Samantha Macin en Szilva Balog - kappen ermee. Ze verbreken per direct alle banden met de partij.

Misschien ook voor jou:
Grote bedrijven voeren vaccinatieplicht in voor werknemers: Google, Facebook, Netflix als eerste
Nieuws
  • AD
  • BrunoPress/DPG/Brunopress.nl