Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Explosies en grote brand in Beekse Bergen

Problemen voor de vakantiegangers en safariliefhebbers onder ons: er is een grote brand uitgebroken in het hoofdgebouw van Beekse Bergen.

Explosies en grote brand in Beekse Bergen

Vanochtend ontstond er brand bij het hoofdgebouw van vakantiepark Beekse Bergen. In video’s van omstanders zijn reusachtige vlammen te zien en zijn er meerdere explosies te horen. De brand is hoogstwaarschijnlijk ontstaan door een gaslek in restaurant Kaapstad.

Ongevaarlijk

De brand zelf heeft nog weinig gevaar opgeleverd. Het vakantiepark is zelfs nog niet ontruimd, omdat de wind de andere richting in blaast, waardoor het vuur vooral naar het buitengebied wordt gestuurd. Volgens een woordvoerder is het enige mogelijke gevaar het zwembad dat zich ook in het hoofdgebouw bevindt: ”Een zwembad slaat chloor- en zwavelzuur op. Dat zijn zwaar giftige en bijtende stoffen. Daarom zijn speciale meetteams en een adviseur gevaarlijke stoffen ter plaatse.”

In het dierenpark is ook nog geen sprake van gevaar. De brand is uitgebroken in het vakantiepark. Dat ligt op enige afstand van safaripark Beekse Bergen, waar alle dieren zich bevinden.

Nieuws
  • Omroep Brabant
  • Pro Shots