doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Beruchte crimineel ‘Kikker’ opgepakt in Amsterdam

De Amsterdamse Abdelhamid A., ook bekend als ‘Kikker’ of ‘Bugs’, is in de boeien geslagen door de politie in Nieuw-West. Volgens Het Parool is hij al jaren in de weer met het coördineren van liquidaties op andere Amsterdamse criminelen, waaronder de tot levenslang veroordeelde ‘Noffel’.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Beruchte crimineel ‘Kikker’ opgepakt in Amsterdam

Als het om effectiviteit gaat, lijkt Abdelhamid A. niet een bijzonder overtuigend cv te hebben. Moeten we Het Parool geloven, dan wordt hij in verband gebracht met drie verschillende geplande liquidaties, waarvan geen enkele een succes was. Alle andere liquidaties die hij aanstuurde werden volgens de krant van tevoren afgeblazen.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Samir Z.

‘Kikker’ zou onder andere de opdrachtgever zijn geweest voor het opblazen van de scooter van Samir Z. in 2014. Z. overleefde het ongeluk, waarna er huurmoordenaars op hem afgestuurd werden. Ook toen mislukte de aanslag. Dit keer werden de criminelen klemgereden door de politie, waarna ze met wapens in de hand uitstapten. Ze werden allebei uitgeschakeld voordat ze schade konden aanrichten. Eén van hen werd door een politiehond gebeten en de ander zette de aanval stop toen een agent hem in zijn bil schoot.

Chahid Yakhlaf

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_middle_article');

Ook de andere aanslagen die Abdelhamid volgens Het Parool aanstuurde waren geen succes. Een bom onder de auto van Amsterdamse crimineel Chahid Yakhlaf slaagde er niet in om zijn leven te nemen, waarna hij op de vlucht sloeg. Daarbij overleefde hij ook nog eens een kogelregen door in een greppel te duiken. Op Oudjaarsdag kwam Yakhlaf alsnog door een liquidatie aan zijn einde.

Noffel

Ten slotte was er Noffel, die in Berlijn of Spanje opgeruimd zou moeten worden. Er werden al glock-pistolen over de grens gebracht en voor het uitvoeren van de opdracht zou een ‘zware bonus’ van meer dan een miljoen uitgeloofd worden. Noffel liep echter in Dublin tegen de lamp, waarna hij in Nederland levenslang kreeg.

Noffel.

En nu is het A. zelf die door de politie in de boeien is geslagen. ‘Kikker’ kan mogelijk op een behoorlijke straf rekenen, aangezien een groot deel personen die hij aanstuurde voor tientallen jaren de cel in zijn gegaan.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws