doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Terugkerende IS-vrouw hoeft niet opnieuw in de cel

Een 37-jarige vrouw uit Eindhoven probeerde vier jaar lang om zich aan te sluiten bij IS. Dat mislukte keer op keer, waarna ze terugkeerde naar Nederland om vervolgens te ontkennen dat ze zich ooit wilde aanmelden bij het kalifaat.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Terugkerende IS-vrouw hoeft niet opnieuw in de cel

In 2016 verliet de vrouw haar gezin om zich aan te sluiten bij IS. Daarbij liet ze onder andere een acht-jarige dochter achter. Haar reisje bracht haar naar het oosten van Turkije, maar daar mislukten haar pogingen om de Syrische grens over te steken keer op keer. Na vier jaar lang geprobeerd te hebben om de grenspost te passeren, droop ze met haar staart tussen haar poten af naar Nederland.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Smoesjes

Daar had de rechtbank al een mooi dossier klaarliggen vol met brieven waaruit duidelijk bleek dat mevrouw heel wat sympathie had voor het kalifaat. Zij ontkende dat echter. Volgens haar ging het om een roman over een fictief personage dat heel veel zin had om mee te doen met een jihad. Lariekoek, vond de officier van justitie, die haar 413 dagen celstraf gaf, waarvan 180 voorwaardelijk.

Laat haar nou net 233 dagen in voorarrest gezeten hebben. Een snelle rekensom vertelt ons dat 413-233 precies 180 is. Mevrouw mag dus meteen weer de straat op. Volgens het OM is het wel duidelijk dat ze een andere weg in is geslagen, dus veel gevaar zou ze niet meer veroorzaken.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws