doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Haven Rotterdam gevuld met criminelen - beveiliging ‘diep corrupt’

Uit het dossier ‘Taxus’ over Piet S. bleek laatst al dat hij samenspande met medewerkers op de haven in Rotterdam. Nu begint duidelijk te worden dat de corruptie in beveiligingsbedrijf Securitas nog veel verder doorgedrongen is dan werd verwacht.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Haven Rotterdam gevuld met criminelen - beveiliging ‘diep corrupt’

Een tweetal beveiligers dat afgelopen zomer in de haven van Rotterdam in de boeien werd geslagen, bleek slechts het topje van de ijsberg. Volgens AD zijn niet alleen bij de beveiliging zelf mensen de fout in zijn gegaan, maar is ook hogerop sprake is geweest van ernstige corruptie.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

AD meldt dat er zelfs mensen met leidinggevende functies bij de corruptie betrokken waren. Zij namen dan expres mensen aan die vervolgens voor de criminelen in dienst gingen. Vanaf het sollicitatieproces liep het dus al scheef bij Securitas.

Screening

Zelf zeggen ze bij Securitas dat ze zich niet herkennen in de beelden die in AD worden geschetst. “Het druist in tegen de waarden en de ethiek van ons bedrijf,” zegt een woordvoerder van Securitas. “We hebben integriteit hoog in het vaandel staan en besteden veel aandacht aan het werven van medewerkers. Die worden allemaal gescreend.”

Om nog even te laten zien hoe zuiver ze zijn, benadrukt Securitas dat ze vorig jaar 40.000 kilo coke te pakken hebben gekregen. Dat is natuurlijk mooi, maar de vraag is alleen hoeveel er door hun vingers is geglipt.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws