doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Corruptie in Nederland - Piet S. kreeg hulp van de douane

De Haagse drugsbaron Piet S. wist jarenlang uit de handen van de politie te blijven. Ondertussen liet hij tonnen cocaïne binnenvoeren via Nederlandse en Belgische havens. Nu blijkt dat de Nederlandse Escobar daarbij hulp had van corrupte douanemedewerkers.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Corruptie in Nederland - Piet S. kreeg hulp van de douane

Volgens De Telegraaf zouden Piet S. en zijn neef Simon S. een deal hebben gesloten met medewerkers van de douane. Die conclusie trekken rechercheurs in het dossier ‘Taxus’, dat betrekking heeft op een groot wereldwijd netwerk voor cocaïnehandel. Piet S. wordt gezien als de ‘eindbaas’ in dat netwerk.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Eén van de bewijzen voor de samenwerking tussen S. en de douane is een ontmoeting tussen de Hagenaar en zijn neef met twee douaniers op 3 juni 2020 in Ossendrecht. De medewerkers van de douane zouden ervoor hebben gezorgd dat de cocaïne van S. veilig via havens Nederland binnen kon komen.

EncroChat

De ontmoeting werd van tevoren opgezet via EncroChat. Het programma zorgde voor een grote doorbraak in de zaak Taxus, omdat politieagenten mee konden lezen met berichten van talloze criminelen. Via EncroChat zijn nog meer corrupte personen ontdekt. Piet S. zou een transportbedrijf uit Vlissingen omgekocht hebben en ene ‘Tom’ zou het contact regelen voor het transport van cocaïne door de haven van Antwerpen.

Lees ook: Piet S. opnieuw gelinkt met gigantische vangsten cocaïne

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws