doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

René van der Gijp en Johan Derksen geloven niets van cijfers Omroep ZWART

Afgelopen jaar slaagde Akwasi om 50.000 leden binnen te hengelen voor zijn nieuwe publieke omroep, waardoor Omroep ZWART een feit werd. Allemaal leuk en aardig, vinden Derksen en Van der Gijp, maar volgens hen wordt er nogal gesjoemeld met dat ledenaantal.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
René van der Gijp en Johan Derksen geloven niets van cijfers Omroep ZWART

Meestervoorspellers

De meestervoorspellers van Veronica Inside wierpen afgelopen zaterdag alvast een blik op de toekomst. Daarbij kletsten ze lekker door over Sylvie Meis en onze echte man van 2020: René le Blanc, die overigens nog even live een liedje kwam zingen in de uitzending. Ook Akwasi was nog onderwerp van gesprek, maar die kreeg vooral een hoop commentaar over zich heen.

Ledenaantal

“Ik vind het allemaal gelul met dat omroep Zwart.” Zo vatte René van der Gijp het maar meteen samen. Voor zo’n oproep moet je namelijk 50.000 betalende leden verzamelen. ZWART zou ondertussen nog eens 5.000 boven dat minimumaantal zitten, maar daar gelooft Derksen voor geen mallemoer van: “Ik hoorde uit doorgaans betrouwbare bron dat hij wel een hoop toezeggingen heeft, maar die mensen moeten ook een klein bedragje overmaken en het is pas rechtsgeldig als al dat geld ook binnen is en ze dat ook aan kunnen tonen.”

En daar heeft Johan dus voor geen cent vertrouwen in. Volgens hem zijn er hooguit 15.000 mensen die wat centen hebben opgehoest om Akwasi zijn omroep te steunen. Die andere 35.000 zouden de hand nog op de knip hebben, als ze al bestaan.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws