Weer een MC-oorlog?

Weer een MC-oorlog?

Net nu je misschien dacht dat het aan het motorclubfront rustig was geworden, slaat de vlam weer in de pan. Wat is er aan de hand?

Dit keer gaat het om leden van de redelijk nieuwe MC Hardliners die mot zouden hebben met leden van de recent verboden MC Satudarah. De Telegraaf pakte eerder deze maand groot uit met een verhaal over de onlusten. Er was een bom ontploft in Hoorn die volgens de krant bedoeld zou zijn voor een lid van Satudarah. Dit zou een vergelding zijn voor de vernedering van een aantal Hardliners-leden door mensen van Satudarah.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

De Hardliners moesten zich onder bedreiging van een vuurwapen uitkleden en laten fotograferen. De foto’s werden verspreid via internet.

Er is al eerder gedoe geweest rond de MC Hardliners. Hun logo zou te veel lijken op dat van de Hells Angels en bovendien dezelfde kleuren hebben: rood en wit. De Hardliners is een club die is opgericht door de gevallen Haarlemse Hells Angel Lysander de R., die een straf van negen jaar uitzit. Hoewel de oprichter dus vastzit, zou MC Hardliners op dit moment al bijna twintig chapters hebben in Nederland.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws