Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Seriemoordenaar Ramsey: als Arsenal-speler scoort, sterft een bekendheid

Elke zaterdagochtend delen we rond deze tijd een 'internetklassieker'. Een artikel van Panorama.nl dat het delen waard&n...

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Elke zaterdagochtend delen we rond deze tijd een 'internetklassieker'. Een artikel van Panorama.nl dat het delen waard is. Met vandaag, uit maart van dit jaar: de seriemoordenaar die in de Premier League voetbalt.

Je hoort het de commentaar vol enthousiasme roepen: ''Deze goal wordt de tegenstander fataal!'' In het geval van Arsenal-middenvelder Aaron Ramsey klopt het ook nog. Al gaat het dan niet zozeer om de tegenstander, maar om bekendheden. Telkens als de voetballer scoort, sterft er minstens één bekendheid.

Hij is 25 jaar, komt uit het stadje Caerphilly in Wales en is verdienstelijk middenvelder bij de Engelse topclub Arsenal: Aaron Ramsey. Maar aan Aaron kleeft ook iets sinisters. Ramsey is een seriemoordenaar. Althans, haast elke keer als de Welshman scoort, sterft tenminste één bekendheid. Het fenomeen heeft zelfs al een naam gekregen: het 'Ramsey Effect', of de 'Vloek van Ramsey'.

28 doelpunten

Leuk, denken jullie nu. Hij zal minstens om het weekend scoren, denken jullie nu. Dan is de kans groot dat er ergens ter wereld een bekendheid sterft, denken jullie nu. Want ook bekendheden sterven. Behalve Elvis, die zal altijd bestaan, zong Luc de Vos met Gorki. We dwalen af. Ten eerste: Ramsey scoort niet om het weekend. Hoeft ook niet, hij is een middenvelder tenslotte. In acht seizoenen in het shirt van Arsenal staat de teller op 28 doelpunten. Wat netjes is, maar heus niet al te frequent om het effect te ontkrachten. Sterker nog - en dan komen we bij het tweede punt - wie een blik werpt op het rijtje 'slachtoffers' van Ramsey, moet concluderen dat het 'Ramsey Effect' géén gelul is. 

Bjna één-op-één overeen

Op 1 mei 2011 prikte Ramsey de winnende treffer tegen Manchester United erin. De dag erna stierf terrorist Osama bin Laden. Later dat jaar, nadat hij het enige doelpunt maakte in de wedstrijd tegen aartsrivaal Tottenham Hotspur, overleed Apple-oprichter Steve Jobs. En zo kunnen we nog een tijdje doorgaan. De data waarop Ramsey goals maakte voor de club uit Noord-Londen lopen bijna één-op-één overeen met de sterfdata van dictator Gaddafi, zangeres Whitney Houston, journalist David Frost, acteurs Paul Walker, Alan Rickman (Sneep in Harry Potter) en Robin Williams, artiest David Bowie en auteur Günter Grass. Afgelopen weekend was het weer raak. Ramsey scoorde opnieuw tegen de 'Spurs' en dat moesten twee bekendheden met de dood bekopen. Voormalige 'first lady' van de Verenigde Staten Nancy Reagan en de uitvinder van de e-mail: Ray Tomlinson

Nuchter

Zelf blijft Ramsey er erg nuchter over. Al kon hij er wel mee leven dat hij persoonlijk een paar slechteriken uit de weg heeft geruimd. Ja ja, Aaron, dat noemen wij nou de vermoorde onschuld.

Toeval, of toch niet? Joost mag het weten!